GÜNDEM

BATMAN'DA CUMA NAMAZI KILINMADI

Corona virüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da Cuma Namazı kılınmadı.

BATMAN'DA CUMA NAMAZI KILINMADI
20-03-2020 18:17
Google News

 

CEMAAT TOPLANAMADI

İçişleri Bakanlığı, ülkemizde de hızla yayılan corona virüsle mücadele genelgesinde Cuma namazlarının askıya alındığını duyurdu. Vatandaşların kalabalık ortamlarda bir araya gelmesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla ilk defa bu hafta Cuma Namazı kılınmadı.

VALİ, ASILSIZ PAYLAŞIMLARA KARŞI UYARDI

Batman Valiliği “Salgından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından cami ve mescitlerde cuma namazı ve diğer namazların cemaatle beraber kılınmasına ara verilmiştir. Bu durum, bazı sosyal medya hesapları ve internet platformlarında suiistimal edilerek başka mecralara çekilmektedir. Vatandaşlarımız bu paylaşımlara itibar etmemeli” dedi.

TOPLU ALANLARDAN UZAK DURUN

Batman Valiliği, dünyada büyük tehlike haline gelmiş ve yayılma potansiyeli yüksek olan virüse karşı özel önlemler alınması ve özel prosedürler uygulanması gerektiğini belirterek “Okullarımız, öğrenci yurtlarımız ve üniversiteler tatil edilirken, insanların toplu olarak zaman geçirdiği kamu ve özel mekânlar geçici süreliğine kapatılmıştır. Virüsün durdurulması ve kontrol altına alınması için toplu ortamlardan uzak durmanız, hükümetimiz tarafından uygulanan prosedürlere uymanız ve iş birliği yapmanız önemlidir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete