GÜNDEM

Batman'da Iraklı aileye şok!

Irak'tan tedavi için Batman'a gelen Iraklı Ailenin 20 bin dolarını gasp ettikleri iddiasıyla iki Suriyeli gözaltına alındı.

Batman'da Iraklı aileye şok!
01-03-2018 21:51
Google News

TEDAVİ İÇİN GELDİĞİ BATMAN’DA HEM REHİN ALINDILAR HEM DE GASP EDİLDİLER

Irak'ın Duhok Kentinden otobüsle gelen Ali Sadık, eşi Eger Sadık ile çocukları Perhan Ali ve Mendi Ali, sabah erken saatlerde Batman Şehirlerarası Otogarı'nda tanıştıkları kimliği henüz belirlenemeyen Suriye uyruklu kişiden otele gitmek için yardım istedi. Söz konusu şahıs, otel için saatin uygun olmadığını, evinde onları misafir etmek istediğini belirterek, otomobiline bindirdiği aileyi Çarşı Mahallesi 703 sokaktaki bir eve götürdü.

KADINI VE ÇOCUKLARI REHİN ALIP, ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER

Evdeki Suriyeli 3 kişiyle Ali Sadık'ın üzerindeki 20 bin doları gasp eden Suriyeliler, 40 bin dolar daha getirmemesi durumunda eşini ve iki çocuğunu öldüreceklerini söyledi. Bu sırada farklı bir odada iki çocuğuyla tutulan Eger Sadık, bir kâğıda Arapça yazdığı "Polisi arayın, bizi öldürecekler, yardımcı olun" notunu pencereden uzattı. Yazıyı fark eden bir vatandaşın durumu Çarşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Şirin Eren'e iletmesi üzerine Eren, polise durumu bildirdi. Eve gelen polis ekipleri, kapıyı kırarak girdiği evdeki aileyi kurtardı. Evdeki Suriyeli iki kişi gözaltına alınırken, polisten önce evden çıktığı belirtilen iki şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

"EVDE 3 KİŞİ DAHA VARDI"

Iraklı Ali Sadık, "Kimseye bu konuda bir şey söylersen yine eşini ve çocuklarını öldüreceğiz. dediler. Ben de 'aileme karışmayın size parayı bulacağım, ne isterseniz vereceğim.' dedim. Üstümde 20 bin dolar vardı o parayı, telefonumu ve pasaportumu aldılar" dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete