GÜNDEM

BATMAN'DA ÖRGÜT ÜYESİ KADIN TESLİM OLDU

PKK örgütüne 14 yaşında katılan kadın, Batman İl Emniyet Müdürlüğü Ekiplerinin yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu güvenlik güçlerine teslim oldu.

BATMAN'DA ÖRGÜT ÜYESİ KADIN TESLİM OLDU
07-12-2020 19:12
Google News

 

Emniyet’ten yapılan açıklamada, 14 yaşındayken PKK/KCK’ye katılan kadınla irtibata geçildiği ve teslim olmaya ikna edildiği belirtildi. Kadının, Şırnak’ta teslim olduktan sonra Batman’a getirilerek ailesi ile buluşturulduğu belirtilirken “Teslim olan kadın örgüt mensubu gerekli adli tahkikat yapılmak üzere Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir” denildi.
Kadının ifadelerinde ise örgüt içerisinden kaçmaya karar verdiğini ancak baskı nedeniyle harekete geçemediği, zor koşullar altında kaçmayı başararak Batman Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla güvenlik güçlerine teslim olduğu, kendisi gibi terör örgütünden kaçma arayışında olan birçok örgüt mensubu olduğu, bu arayış içerisin de olanların korkmamaları gerektiği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendisini çok sıcak karşıladığı, emperyalist devletlerin veya güçlerin maşası olarak kullanıldıkları, bu sebeple ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları gerektiği yer aldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete