GÜNDEM

BATMAN'DA OTOBÜS GÜZERGÂHLARI DEĞİŞTİ

Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, ulaşımı rahatlatmak için birçok hat ve güzergâhta araç sayısını artırdı, sefer aralıklarını 15 dakikaya düşürdü.

BATMAN'DA OTOBÜS GÜZERGÂHLARI DEĞİŞTİ
26-01-2021 19:35
Google News

 

YENİ GÜZERGÂHLARA OTOBÜS SERVİSİ SAĞLANDI
Daha önce Yeşiltepe Mahallesi’nden hareket edip, belediye durağında son bulan 3 nolu hatta 7 mahalle muhtarının talebi kapsamında düzenleme yapılarak Yeşiltepe Mahallesi- Edip Solmaz Bulvarı-Hamidiler Caddesi-Mahatma Gandhi Bulvarı-Turgut Özal Bulvarı- TPAO Bulvarı- Ömer Muhtar Bulvarı-  Belde Mahallesi İMKB Belde Ortaokulu ile Bölge Devlet Hastanesi güzergâhlarına toplu taşıma hizmeti sağlandı.

KARAYÜN KÖYÜ, GÜZERGAHA BAĞLANDI
Seyitler Mahallesi’nden hareketle Belediye durağında son bulan 4 nolu hat için yapılan düzenleme ile Belediyeden Edip Solmaz Bulvarı-Kıbrıs Şehitleri Bulvarı- Mezopotamya Caddesi-Turgut Özal Bulvarı- Fırat Caddesi-Bölge Devlet Hastanesi durağından ve Karayün Köyüne uzanarak Karayün Köyünün merkez ile ulaşımı sağlandı.

TOPLU TAŞIMADA YÜZDE 90 ORANINDA YOLCU ARTIŞI SAĞLANDI
Petrolkent Mahallesi-Tilmerç TOKİ güzergahında hizmet veren 5 nolu hat 4 araçtan 6 araca çıkartılarak sefer aralıkları 15 dakikada bir olacak şekilde düzenlendi. 6 ve 1 nolu hattın birleştirilmesi ile 30 dakikalık sefer aralıkları 15 dakikaya düşürülürken Kuyubaşı TOKİ- Dostlar Caddesi- Felek Caddesi- İstasyon Caddesi- Turgut Özal Bulvarı- Batman Adliye Sarayı –Eflatun Caddesi-Demokrasi Bulvarı- Sanayi Sitesi Kavşağı- Gültepe Mahallesi güzergahında araç sayısı ve yolcu sayısındaki artış ile taşımada yüzde 90 oranında yolcu artış sağlandı.

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR
Yapılan yeni düzenleme ile 17 numaralı hatta bulunan araç sayısı 3’e çıkarılarak Belediye Çevre Yolu – Dünya Hastanesi- Belde Mahallesi- Yaşam Park ile Bölge hastanesine bağlanarak yolcu sayısında yüzde 60 oranında artış ve memnuniyet sağlanmış oldu.
14 nolu hat Kültür Mahallesinde tek araçla ulaşımı sağlarken, yapılan düzenleme ile 3 numaralı hattan 3  ve  4 numaralı hattan ise 4 araç Kültür Mahallesi güzergahına bağlanarak Kültür Mahallesinin  ulaşımını 8 araçla sağlayarak sorunu çözüme kavuşturuldu.  
24 nolu hatta yapılan düzenleme ile Belediye-Ceza Evi-Çamlıca Mahallesi hattı Balpınar Beldesine kadar uzatılırken saat başı seferler düzenlenerek Balpınar Beldesinin Şehir Merkezi ile ulaşım sorunu çözülme kavuşturuldu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete