GÜNDEM

BATMAN'DA PEDALLAR, ŞİDDETE KARŞI DÖNDÜ

Batman Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

BATMAN'DA PEDALLAR, ŞİDDETE KARŞI DÖNDÜ
08-03-2021 18:55
Google News


BALONLAR HAVAYA UÇURULDU
Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetimi tarafından düzenlenen etkinlik, mor balonların havaya uçurulması ile başladı. Batman Park AVM önünde toplanan kalabalık gruplar, Atatürk Parkı’na kadar bisikletleri ile turladı.

KAHEV’Lİ KADINLAR, SÜSLÜ BİSİKLETLERLE KATILDI
Batman’da kız çocuklarına burs desteği veren ve sponsorlarının desteğiyle köy okullarını boyayan Kadın Hekimler Vakfı (KAHEV), çiçeklerle süslediği bisikletlerle etkinliğe katıldı. 

VALİ VE EŞİ, KADINLARA DESTEK VERDİ
Vali Hulusi Şahin ve Eşi Ebru Şahin, Vali Yardımcısı Tuba Polat, Jandarma Komutanı İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, BATSO Başkanı A. Kadir demir, Batman SMMMO Odası Başkanı Hayrettin Başaran ve Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen etkinliğe katılarak kadınlara destek verdi. Vali Şahin “Çok güzel, başarılı bir etkinlik. Sizin şahsınızda tüm batmanlı kadınların 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü’nü kutluyorum” dedi.

BİSİKLETLİ GRUPLAR ORADAYDI
Batman Petrolkent Gençlik Merkezi ve Batman Bisiklet Topluluğu BATBİT, bisikletleri ile etkinlikte yer aldı. Batman TED Koleji Müdür Yardımcısı Celal Demir ve öğrencileri, Basut Koleji Öğrencileri ve Genç Kızılay da etkinlikteki yerini aldı. Medicalpark Hastanesi Kurumsal Pazarlama Müdürü Sabri Yıldız ve İnsan Hakları Müdürü Emine Kurşun, etkinliğe destek verdi.

TEKERLEKLİ SANDALYELERİYLE KATILDILAR
Gün Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin özel çocukları ve engelli vatandaşlar da tekerlekli sandalyeleri ile 8 Mart Etkinliği’ne katıldı. Sadık Künefe, açtığı pankartla emekçi kadınlara destek verdi.

ÖNCE BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI SONRA PEDALLAR ÇEVRİLDİ
Bisiklet turu öncesi yapılan açıklamada “Ülkemizde kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet vakalarının sayısı her geçen gün artarak devam etmektedir. Kadına yönelik ayrımcılık ve bunun uzantısı şiddet bir insan hakları ihlalidir, münferit değil, sistematiktir. Engellenmesi de ancak sistemli ve etkin bir mücadele ile gerçekleşebilir. Şiddet her seferinde daha da büyüyerek gelir. Hiçbir insan şiddete boyun eğmek zorunda değildir. Şiddet insan hakkı ihlalidir” denildi. Açıklamadan sonra kalabalık gruplar, bisikletleri ile Batman Park AVM’den Atatürk Parkı güzergâhında pedalları şiddete karşı çevirdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete