GÜNDEM

BATMAN'DAKİ YANGININ TÜM DETAYLARI

Batman Kent Merkezinin göbeğinde yer alan alışveriş merkezi Soraçan, alev alev yandı. Batman, kara dumanlarla kaplandı.

BATMAN'DAKİ YANGININ TÜM DETAYLARI
26-06-2020 23:00
Google News

 

Batman, güne korkunç bir yangınla başladı. Sabah 05.00 sıralarında Turgut Özal Bulvarı Eski Devlet Hastanesi Kavşağı’nda bulunan Soraçan Alışveriş Merkezinden alevler yükseldi. Yangın kısa sürede AVM’nin tamamını sardı. Yangın sırasında AVM’nin unlu mamuller bölümünde sabah ekmeği pişiren fırıncılar, canını zor kurtararak AVM’yi terk etti.

EKİPLER ADETA ALEVLERLE SAVAŞTI

Korkunç yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans gönderildi. Kurumların itfaiye ekip ve araçlarına rağmen kontrol altına alınamayan yangına, Emniyetin TOMA araçları da tazyikli su ile müdahale etmeye çalıştı. Diyarbakır’dan takviye ekipler istendi. Saatlerce söndürülmeye çalışılan yangın, gökyüzünü kapkara bir dumanla kapladı.

PANİK YARATTI

AVM’nin yanında bulunan binalara ve arkasında bulunan benzin istasyonuna alevlerin sıçraması ihtimali, paniğe yol açtı. Vatandaşlar, sokağa çıktı. Polis, güvenlik bariyerleri kurdu. Saatler sonra söndürülen yangının çıkış nedeni araştırıldı. Vali Hulusi Şahin ve Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, olay yerinde inceleme yaptı. Vali Şahin, ilk incelemeden sonra “Yapılan ilk incelemelerde, yangının manav reyonunun bulunduğu klimada bir elektrik kontağından dolayı çıktığını söylüyorlar. Büyük bir yangın oldu. Çünkü mağazanın giyim ve oyuncak bölümünde bulunan plastikler tutuştu, zehirli gazlar ve dumanlar da çıktı. Bundan dolayı yangın büyüdü. Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, TÜPRAŞ, Hava Üssü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, komşu ilçelerin belediyelerinin itfaiyeleri ile yangına müdahale ettik. Herhangi bir ölü veya yaralımız yok. En büyük memnuniyetimiz bu” diyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

ÇOK ŞÜKÜR, ÖLEN YA DA YARALANAN YOK

Şans eseri ölen ya da yaralanın olmadığı yangında, AVM binası adeta küle döndü. Alanda soğutma çalışmaları yapıldı.

SORAÇAN’IN İŞÇİLERİNE İŞKUR DESTEĞİ

AVM İÇİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU

KORKUTAN YANGIN SONRASI İLK AÇIKLAMA​

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete