EKONOMİ

BATMAN’DAN 27 ÜLKEYE MAKİNE İHRACATI

Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) geçen yıl hizmete giren HTS Makine Fabrikasında üretilen makinelerin 27 ülkeye ihracatı yapılıyor.

BATMAN’DAN 27 ÜLKEYE MAKİNE İHRACATI
10-03-2021 17:19
Google News


Çocukluğunda tamir işlerine meraklı olan Fabrika Sahibi Hasan Tahsin Şeker,  meslek lisesini okuduktan sonra torna tesviye bölümünden mezun oldu. Liseyi bitirdikten sonra 8 yıl Konya'da sanayi alanında çalışan Şeker, mesleğin inceliklerini öğrendi, Batman'da makine üretim fabrikası kurmaya karar verdi. Bölgede makine üretiminde gördüğü açığı kapatmak istediğini belirten Şeker “Mesleğimi bölgeye taşıdım. Önce kent merkezinde küçük bir işletme kurdum, sonra devletin desteği ve dostların tavsiyesiyle Batman OSB'de geçen yıl fabrikayı açtık. 12 yıldır makine üretim sektöründeyiz. Yaptığımız işler yapı kimyasalları, alçı fabrikaları, mikronize taş kırma element tesisleri, beton santralleri, bantlar, konveyörler, helezonlar ve benzeri makinelerdir. Yüzde 90 ihracat yapıyoruz. Ürettiğimiz makineleri 27 ülkeye ihraç ediyoruz. Yurt dışı bazlı çalışıyoruz ve hep yurt dışına bu tesisleri kuruyoruz. İç piyasada da Van, Erzincan, Tokat, İzmir, Diyarbakır ve Batman'da yaptığımız tesisler var. Romanya, Moldova, Kazakistan, Özbekistan, Ukrayna, Gürcistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Irak ve Suriye gibi ülkelere kurduğumuz tesisler şu anda çalışır vaziyette” dedi.

OSB'de 2 bin 500 metrekare kapalı toplam 5 bin 700 metrekare alanda 20 personel ile üretim gerçekleştirdiklerini anlatan Şeker, devletin OSB'de verdiği yer sayesinde fabrikayı kurabildiğini, devletin desteğiyle işini büyüttüğünü dile getirdi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete