GÜNDEM

BATMAN'IN OKSİJEN DEPOSU YOK MU OLACAK?

Batman’da Sanat Okulu olarak bilinen ve kentin ilk meslek okulu olarak bilinen Batman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için yıkım kararı alındığı iddia edildi.

BATMAN'IN OKSİJEN DEPOSU YOK MU OLACAK?
24-09-2020 21:49
Google News

 

YIKILMAK ÜZERE TOKİ’YE DEVREDİLDİĞİ İDDİA EDİLİYOR
Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan, Batman’da Sanat Okulu olarak bilinen ve kentin ilk meslek okulu olarak bilinen Batman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin TOKİ’ye devredildiğine dönük iddialar dolaşıyor. İddialara göre TOKİ, bu alandaki okul binalarını yıkacak, buraya yeni yapılar dikecek, Sanat Lisesi’nin yeri karşılığında Batman’a 20 okul yapacak.

ÇEVRECİLER TEPKİLİ: KENTİN OKSİJEN DEPOSU
Okulun, yıkılmak üzere TOKİ’ye devredildiği söylentileri, çevrecileri harekete geçirdi. 1968 yılında inşa edilen okulun, şehrin sembollerinden olduğunu belirten çevreciler “Okul bahçesi daha önce şehrin en önemli sosyal ve sportif alanıydı. Son yıllarda bu alanda 3 farklı bina inşa edilerek % 70’lik kısmı betonlaştırıldı. Geriye kalan ve içerisinde 30–40 yıllık ağaçların bulunduğu yeşil alanında yeni proje ile korunup korunmayacağını bilemiyoruz. Yetkililerin bu konuya açıklık getirmesini istiyoruz” dediler. Çevreciler, Sanat Okulu alanının yeşil alan olarak kullanılması ya da şehir meydanına dönüştürülmesini istedi.
Geçmiş yıllarda da Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş merkezine dönüştürülmek üzere TOKİ’ye tahsis edilmiş, çevreciler günlerce tarihi Sanat Okulu önünde insan zinciri oluşturup basın açıklamaları yapmış, oluşan tepkiler üzerine karar geri çekilmişti. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete