GÜNDEM

Batmanlı çiftçilerden ilginç eylem

Batmanlı mısır ekimi yapan çiftçiler, geçen sene 5 bin 700 olarak belirlenen mısır fiyatlarının bu yıl 6 bin lira olarak belirlenmesi kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirterek Batman Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)  önünde eylem yaptı.

Batmanlı çiftçilerden ilginç eylem
23-08-2023 16:09
23-08-2023 16:11
BATMAN
Google News

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 2023 sezonu mısır alım fiyatı ton başına 5 bin 700 TL’den 6 bin TL olarak belirledi.

Belirlenen rakam karşısında hayal kırıklığına uğrayan Batmanlı çiftçiler ise Batman Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)  önüne giderek eylem yaptı. Boş arazide traktör ve biçerdöverlerini düzen Batmanlı çiftçiler, açıklanan rakamın maliyetlerini bile çıkartmadığına dikkat çekerek eylem yaptı.

“BÜTÜN BATMALILAR MAĞDUR EDİLDİ”

Açıklanan mısır alım fiyatına tepki gösteren Batmanlı çiftçiler “TMO tarafından bize mısır alımı için bir fiyat belirlendi. 6 bin diye bir fiyat açıklandı. Yalnız bizim gider maliyetimiz dediğimiz 7 bin 500’ün üzeridir. Tabi bu bizi çok etkiliyor. Yalnız bu tek bizi etkilemiyor. Bütün Batman halkını etkiliyor. Çiftçi adam oğlunu evlendirecek, gidecek mobilya alacak, beyaz eşya alacak, altın alacak, düğün yapacak. Yalnız tek çiftçiyi mağdur etmediler. Bütün Batman halkını mağdur ettiler. Giderin çok altında bir fiyat belirlediler. Biz bunun için toplandık. Devletimizden yeni bir fiyat bekliyoruz” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Devran yasar
Devran yasar 8 ay önce
Geçen seneye göre olan maliyetinin karşılığını alamayan bı fiyat sunulmuş hakkını bulunmasini istiyoruz
Mazlum
Mazlum 8 ay önce
Dewlete de bu sene sizin katkiniz olsun
A.halim öncel
A.halim öncel 8 ay önce
Koltuk sevdalılara oy verirseniz (H.par) bu size çoktur bile şükür edin,bu léléye hij lolo mayiye béroko
A.halim öncel
A.halim öncel 8 ay önce
Koltuk sevdalılara oy verirseniz (H.par) bu size çoktur bile şükür edin,bu léléye hij lolo mayiye béroko
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete