SAĞLIK

Batmanlı Doktor gönülleri kazanıyor

Batmanlı Doktor Zeki Kemeç, yurdun farklı illerinde görev yaptıktan sonra memleketi Batman’da hemşerilerine sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Batmanlı Doktor gönülleri kazanıyor
19-04-2023 14:50
22-04-2023 15:39
Google News

HEMŞERİLERİNE DOKTOR OLARAK HİZMET VERİYOR

Batmanlı Nefroloji Uzmanı, yurdun farklı illerinde görev yaptıktan sonra memleketi Batman’a dönerek hemşerilerine hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor. Gençliği Kozluk İlçesinin Bekirhan Beldesine bağlı Ulaşlı Köyü’nde geçen, Batman İmam Hatip Lisesi ve Batman Lisesinde okuyan 4 çocuk babası Kemeç, hemşerilerine doktor olarak hizmet veriyor.

BATMAN HALKINA HİZMET ETMEK GURUR VERİCİ

Temel tıp eğitimini Gazi Tıp Fakültesi’nde, iç hastalıkları uzmanlığını Dicle Tıp Fakültesi’nde, yandal uzmanlığını Fırat Tıp Fakültesi’nde ve doçentliğini Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde alan Kemeç “Doçentlik için geçirdiğim süre, benden ömür aldı. Gece yarısına kadar literatür okuyup makale yazıyordum. Dergilerden gelen revizyon ve retleri cevaplıyordum. stres, uykularımı kaçırıyordu. Sonu mutlulukla bitti. Ankara, Batman, Diyarbakır, Sason, Elazığ ve Gümüşhane’de hekimlik yaptım. Temmuz 2019’dan beri Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yan dal uzmanı olarak çalışıyorum. Günde 50 hasta bakıyorum. Siirt, Şırnak, Mardin, Cizre, Silopi, Kuzey Irak’tan hasta alıyoruz. Pertion diyaliz ve hemodiyaliz hastalarına da bakıyorum. Gercüş, Sason ve Kozluk’ta diyaliz hastalarına bakıyorum. Diyaliz hastalarının tıbbi sorunlarına koşuyorum. Acil birimi ve dahiliye icap nöbetçisi ile gece gündüz demeden bu hastalar için irtibat halindeyim. Tüm yoğunluğuma ve yorgunluğuma rağmen memleketime hizmet etmek beni mutlu ediyor. Batman Halkını seviyorum. Batman’ı sevdiğim için Gümüşhane’den döndüm. Mesleğimin meyve verme sürecindeyim. Burada hemşerilerime hizmet edeceğim” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete