SPOR

Batmanlı Emre, artık Barcelona’da…

Batman Gercüş nüfusuna kayıtlı Emre Demir, Barcelona'ya transfer oldu. Yukatel Kayserispor'dan İspanya'nın dünyaca ünlü takımı Barcelona'ya transfer olan 18 yaşındaki Emre Demir'in Mersin'deki ailesi, sevinç ve gururu bir arada yaşadı.

Batmanlı Emre, artık Barcelona’da…
20-07-2022 10:27
20-07-2022 10:29
BATMAN
Google News

SOKAK OYUNCULUĞUNDAN PROFESYONEL SPORCULUĞA…

Kayseri Ekibinde forma giyerken 2027'ye kadar Barcelona ile anlaşmaya varan orta saha oyuncusu Emre, sağlık kontrolünün ardından İspanya Ekibiyle çalışmalara başladı. Barcelona'nın twitter hesabından top sektirdiği anlar da paylaşılan genç sporcu, kariyerindeki başarısıyla Mersin'in Toroslar İlçesinde yaşayan ailesini de mutlu etti. Emre'nin 47 yaşındaki babası Hayrettin Demir “Oğlumla evin önünde maç yapardık. Yetenekliydi, inanılmaz şeyler yapıyordu. Top sektirme yaptırmaya başlamıştım. Her sektirdiği top için o zamanın parasıyla 10 kuruş veriyordum. Kendini geliştirdi. Sokağın başından onu izlerdim. Kendisinden büyük yaştaki çocuklarla oynardı. Oğlumun futbol oynadığı anların görüntülerini sosyal medyada paylaşınca 2012'de Kayserispor, transfer için bize ulaştı. Emre 8 yaşındayken Kayserispor'da deneme antrenmanına çıkmıştı. Kayserispor'un eski başkanlarından merhum Recep Mamur, Emre'yi izledikten sonra takımda kalacağını söyledi ve bana ne iş yaptığımı sordu. Ben de halde seyyar tezgahta börekçilik yaptığımı anlatınca, böreklerini artık burada yeriz, dedi. Bize ev ayarladılar ve Emre ile ilgilenmeye devam etmemi istediler” dedi.

BARCELONA 2017'DEN BERİ İLGİLENİYORDU

Mersin'den Kayseri'ye taşındıkları ilk dönemde maddi zorluk yaşadıklarını aktaran Demir “Oğlum, 2019'da 15 yaşında olan oğlunun Gençlerbirliği'ne attığı golle Süper Lig tarihinin en genç golcüsü olarak kayıtlara geçti. 7-8 yıl emek harcanan bir oyuncu, takımı için gol atıyor. Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu olmuş. O duygunun tarifi anlatılmaz. İspanya Ekibi ve Fransa'nın Paris Saint-Germain Takımı da geçmişte oğlumu kadrosuna katmak istedi. Emre, Fransız Ekibiyle kampa katıldı ancak bu transfer ertelendi. Barcelona'nın transfer teklifi geçen sezon sonunda geldi. O an ağladık, çok duygulandık. Fedakârlıklarımızın sonucunu aldık. Sözleşme önümüze konulduğunda heyecanımız doruğa çıktı. O formayı onun üzerinde görmek tüm hayallerimizin tescili oldu. O an geçmişe döndük ve mutlu olduk. İnşallah sonucu da çok iyi olur, onunla gurur duyuyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete