GÜNDEM

BATMANLI GAZETECİLER GÜRCİSTAN’DA REHİN KALDI

BATMANLI GAZETECİLER GÜRCİSTAN’DA REHİN KALDI

BATMANLI GAZETECİLER GÜRCİSTAN’DA REHİN KALDI
14-08-2014 21:06
Google News

Ermenistan’a geçmek için gürcistan’a geçiş yapan batmanlı 4 gazeteciden 2’si cezaevine konulurken, 2’sine ülkeden çıkış yasağı kondu. Aynı zamanda sahte bir avukat tarafından dolandırılan gazeteciler, gürcü bir ailenin evine sığındı...

Cezaevinde bulunan haydar ölük ve emin bulut için 8’er yıl hapis isteniyor. Gazeteciler, türk yetkililerden yardım istedi.

Seyahat amacıyla Gürcistan üzerinden Ermenistan’a gitmek isteyen 4 Batmanlı gazeteci, Gürcistan polisi tarafından gözaltına alındı. 2 gazeteci cezaevine gönderilirken, 2 gazeteciye de ülkeden çıkış yasağı verildi...

Seyahat amacıyla 6 Ağustos’ta Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçmek için Batman’dan ayrılan Batman Süper FM radyosu sahibi Hasan Ölük, radyo reklâm sorumlusu Haydar Ölük, Batman Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut ve Mezopotamya Derneği Başkanı Osman Seyrek, özel bir araçla 7 Ağustos tarihinde Sarp sınır kapısından Gürcistan’a giriş yaptı.

BİR TAMPON, BİR DÜZİNE ÇİLE...

Özel araçlarıyla Sarp sınır kapısından geçen 4 gazeteci, Gürcistan topraklarında Gürcistan plakalı bir araca arkadan çarptı. Ciddi bir hasarın olmadığı ve tamir gerektirmeyen kaza nedeniyle Gürcü araç sürücüsüyle küçük bir tartışma yaşayan gazeteciler, daha sonra olay yerinden ayrılarak yollarına devam etti.

POLİS ÖNLERİNİ KESTİ

Gazeteci Hasan Ölük, Tiflis yolundan Ermenistan’a doğru giderken Ahıska’da polis tarafından durdurulduklarını ve hakarete maruz kaldıklarını söyledi. Ölük, kısa bir süre sonra aracına arkadan çarptıkları şoförün de durduruldukları mevkiye geldiğini ve kısa bir tartışma yaşadıklarını söyledi. Araç sürücüsünün kendilerinden para istediğini belirten Ölük, yaşanan tartışma sonrası şoförün kendilerinden şikâyetçi olduğunu belirtti.

“GAZETECİYİZ” DEYİNCE OLAN OLDU

Ölük, yaşanan tartışma sırasında gazeteci olduklarını söyleyince polisin tavrının değiştiğini ve araçlarının didik didik arandığını belirtti. Polis ekiplerinin koltukları yerinden söktüğünü, araçta bulunan Batman Belediyesine ait Türkçe ve Kürtçe kitapçıkları nedeniyle soru yağmura tutulduklarını aktaran Ölük, daha sonra gözaltına alındıklarını söyledi.

SAHTE AVUKAT DOLANDIRDI

Taksi sürücüsünün şikâyetçi olması nedeniyle Haydar Ölük’ün tutuklandığını ifade eden Hasan Ölük, bir şahsın kendileriyle irtibata geçtiğini, Haydar Ölük’ün serbest bırakılması karşılığında bin 500 Dolar istediğini aktardı. Gazeteci Ölük, kendisini avukat olarak tanıtan şahısla anlaşıp bin 500 dolar verdiklerini ancak şahsın “Adliyeye gidiyorum” dedikten sonra sırra kadem bastığını ve dolandırıldıklarını sonradan anladıklarını ifade etti.

EMİN BULUT SINIRDA YAKALANDI

Gazeteci Ölük, oğlu Haydar Ölük’ün tutuklanması ve dolandırılmaları nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek “Emin Bulut ve Osman Seyrekle birlikte aç ve açıkta kaldık. Emin Bulut, para ve politik destek için Türkiye’ye dönmek istedi. Bir araçla sınırdan geçmek isterken yakalandı. Sebebini sonradan öğrendik. Oğlum Haydar Ölük hakkında tutuklama kararı veren mahkeme Ben, Osman ve Emin Bulut hakkında da Ülkeden çıkış yasağı koymuş. Bunu sonradan bize tebliğ ettiler. Habersiz sınırı geçmek isteyen Emin Bulut da tutuklandı. Oğlum Tiflis cezaevinde Emin Bulut ise Ahıska cezaevinde tutuluyor. Ermeni asıllı eşim iki kez bizi ziyaret etti, para desteğinde bulundu ama paramız bitti. Ben ve Osman bir Gürcü ailenin evine sığındık” dedi.

KONSOLOSLUK İLGİLENMEDİ

Yaşadıkları olay nedeniyle Gürcistan Türk konsolosluğuna gittiklerini belirten Hasan Ölük, konsolosluk yetkililerinin kendileriyle ilgilenmediğini belirterek “Konsolosluk sanki Türk vatandaşı değilmişiz gibi davrandı ve bizi kaderimizle baş başa bıraktılar” dedi.

MAHKEME 29 EYLÜL’DE...

Gazeteci Hasan Ölük, oğlu Haydar ve Emin Bulut’un 29 Eylül tarihinde hakim karşısına çıkacaklarını belirterek “O tarihe kadar benim ve Osman’ın da Gürcistan’dan çıkması yasak. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Oğlum Haydar Ölük ve Emin Bulut’a 8’er yıl hapis cezası isteniyor. Tiflis’te mahsur kaldık. Tek kuruş paramız yok. Gürcistanlı bir vatandaşın evinde sığınmacı olarak kalıyoruz. Ne yapacağımız bilmiyoruz. Buranın milletine de güvenmiyoruz. Her şey rüşvetle dönüyor. Kamu görevlisinden normal vatandaşa kadar her işlerini mafya aracılığıyla yapıyorlar. Türk yetkililer bize yardım etmezse Gürcistan’dan çıkışımız zor olur” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete