GÜNDEM

BATMANLI GAZETECİLERDEN İKİSİ SERBEST

BATMANLI GAZETECİLERDEN İKİSİ SERBEST

BATMANLI GAZETECİLERDEN İKİSİ SERBEST
17-08-2014 18:28
Google News

Seyahat amacıyla Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçmek için Batman’dan ayrılan ve Gürcistan polisi tarafından gözaltına alınan Batman Süper FM radyosu sahibi Hasan Ölük, radyo reklâm sorumlusu Hejar Ölük, Batman Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut ve Mezopotamya Derneği Başkanı Osman Seyrek için yasal süreç devam ediyor.

Cezaevinde bulunan Hejar Ölük ve Emin Bulut için 8’er yıl hapis istenirken, davaya Türk Konsolosluğu müdahil oldu. Gözaltı süresi biten Batmanlı gazeteci Emin Bulut’un sınır dışına çıkma yasağı devam ederken, Osman Seyrek ve Hasan Ölük’ün ise tüm cezaları kaldırıldı. Seyrek ve Ölük, mahkeme gününe kadar şahitlik için ifade vereceklerinden dolayı hala Ermenistan’da bulunuyor. Batmanlı gazeteci Hejar Ölük’ün ise hala Tifris Cezaevinde tutuklu bulunduğu, 10 Bin Lari para cezası ve 6 yıl hapis cezası ile yargılandığı öğrenildi.

BELEDİYENİN TANITIM KİTAPLARINA 3 BİN LARİ CEZA VERİLDİ

Batmanlı gazetecilerin aracında bulunan Batman Belediyesine ait tanıtım kitapları da para cezasına çarptırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan gazeteci Hasan Ölük “Kürtçe ve İngilizce tanıtımlar bulunan kitapları Ermenistan’daki arkadaşlarımıza tanıtım için dağıtacaktık. Bu kitapların arabamızda bulunduğu için Gürcistan mahkemeleri bizlere 3 bin lari para cezası kesti” dedi.

BÜYÜKELÇİ SÖNMEZ, YAKINDAN İLGİLENDİ

Gürcistan Büyükelçisi Yaşar Sönmez ve milletvekili Ziver Özdemir dava sürecinde Batmanlı gazetecilerle yakından ilgilendi. Konsolosluğun, mahkemeyi yakın bir tarihe almak için başlattığı girişimlerin devam ettiği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?