GÜNDEM

BATMANLI GENÇ GİTARİST, GURURLANDIRDI

İtalya’nın Başkenti Roma’da, Ünlü Klasik Gitarcı Alirio Diaz adına düzenlenen uluslararası klasik gitar yarışmasının bu yıl ki birincisi Batman Doluca (Mêrîna) Köyü’nden Cem Şivan Ergül oldu.

BATMANLI GENÇ GİTARİST, GURURLANDIRDI
05-09-2018 22:27
Google News

 

DÜNYACA BİLİNEN ESERLERİ SESLENDİRDİ

Roma’da 3–4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 7. Uluslararası Alirio Diaz Genç Gitaristler Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 1996 ve sonrası doğumluları kapsayan C kategorisinde Birincilik Ödülü Cem Şivan Ergül’e verildi. Ergül, yarışmada Johann Sebastian Bach’ın ‘Prelude’, ‘Presto’ ve ‘Gigue’, Joaquin Rodrigo’nun ‘Fandango’ ve Antonio Lauro’nun ‘Venezuelan Vals 2’ adlı parçalarını icra etti.

BATERİ İLE BAŞLADI, GİTARDA ZİRVEYE ULAŞTI

Geçtiğimiz yıl 4. Uluslararası İstanbul Klasik Gitar Yarışması’nda da birincilik ödülü alan Cem Şivan Ergül, 2001’de doğdu. Müzik eğitimine bateri ile başlayan Ergül, daha sonra Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda klasik gitar eğitimine başladı. Halen Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda lise son sınıf öğrencisi olan Ergül, Mehmet Özkanoğlu ve Utku Özkanoğlu gibi deneyimli hocalarla çalışıyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete