GÜNDEM

Batmanlı gençlere kaptan olma fırsatı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hizmet veren Özel Ekol Denizcilik Eğitim Kursu ile yeni yetişen kalifiyeli personeller, denizcilik sektörüne de yön veriyor.

Batmanlı gençlere kaptan olma fırsatı
28-09-2023 18:42
29-09-2023 09:42
BATMAN
Google News

Ekol Denizcilik Eğitim Kursu Yönetim Kurulu Başkanı ve Batman Petrolspor Yönetim Kurulu Üyesi Vahit Şimşek, İstanbul Maltepe merkezli Ekol Denizcilik, 1997 yılından bu yana hizmet veren 650 öğrenci kapasiteli kurumlarının, yeni vizyon ve kadro ile yüzme havuzu, kapalı spor salonu, yenilenmiş simülasyon merkezi ve 250 kişilik konferans salonu ile denizcilik eğitiminde önemli bir açığı kapattığını söyledi.

EKOL ÖZEL İSTİHDAM BÜROSU KURULDU

İstanbul Beykoz’da bulunan ve bugüne kadar vardiya/makine zabiti, uzakyol kaptanı ve başmühendis yetiştiren Ekol Denizcilik, imkânları açısından bölgedeki İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden sonra ikinci sırada yer alıyor. Şimşek,  Ekol Denizcilik, Üsküdar’da İŞKUR’a bağlı çalışan, MLC2006 Sözleşmesi’ne uygun, resmi işe yönlendirme servisi olan Ekol Özel İstihdam Bürosu kurduklarını, kurumda iki yıllık vardiya ve makine zabiti eğitimi alan kursiyerler staj gemisi bulma sorununu ortadan kaldırdıklarını belirtti.

BAŞVURU İÇİN LİSE MEZUNİYETİ YETERLİ

Şimşek, açıklamasında “Lise mezuniyeti olan herkes, Ekol’den eğitim alma imkanı alabilecek. Üniversiteyi kazanamamış ya da üniversite eğitimi almayı tercih etmemiş ve denizci olmak isteyen gençler için imkanlar sunan Ekol Denizcilik’in makine zabitliği ya da güverte vardiya zabitliği bölümlerinden birini seçerek, iki yıllık eğitim sonrasında gemilerde görev almak için gerekli yeterliliğe sahip olabiliyor. Ekol Denizcilik binasında bulunan son teknoloji simülatörlerle öğrenciler henüz denize çıkmadan gemilerde karşılaşacakları senaryolar için deneyim kazanıyor. Kariyer Günleri kapsamında okul, lise mezuniyeti sonrası bir meslek sahibi olmak isteyenlere, dünyanın farklı coğrafyalarında değişik deneyimler yaşarken yüksek maaşla çalışmayı arzu eden gençlere ve ailelerine bilgi vermeye hazır” dedi. Detaylı bilgiye https://ekoldenizcilik.com.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. (Ömer Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete