GÜNDEM

“BATMANLI İŞÇİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK”

Karadeniz’de fındık hasadı sürecine girilirken, Batmanlı Hemşerimiz Dr. Hasan Tanrıseven’in Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı Giresun’da mevsimlik tarım işçileri için çalışmalar hızlandırıldı.

“BATMANLI İŞÇİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK”
29-07-2021 16:35
GİRESUN
Google News

 “FINDIK İŞÇİLERİ MAĞDUR EDİLMEYECEK”

Batman ve Diyarbakır’dan Karadeniz’e fındık toplamak için gidecek mevsimlik işçiler için Giresun’da çalışmalar hızlandırıldı. Giresun Vali Yardımcısı Batmanlı Hemşerimiz Dr. Hasan Tanrıseven, işçilerin sağlıklı koşullarda çalışması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Tanrıseven, fındık işçilerine ödenecek günlük asgari ücretin 120–160 TL arasında belirlendiğini belirterek, fındık işçilerinin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

KONAKLAMA MERKEZİ HAZIR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay ile birlikte Mevsimlik Tarım İşçileri Geçici Konaklama Merkezini inceleyen Tanrıseven, mevsimlik işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gayretinde olduklarını belirtti, konaklama merkezinin ise pandemi koşulları dikkate alınarak kullanıma hazır hale getirildiğini söyledi. Tanrıseven, mecburiyetten dolayı aileleriyle Giresun’a gelen çocuklara çeşitli eğitimler verileceğini, çocuklara yönelik sportif ve kültürel gezi faaliyetlerinin planlandığını kaydetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ILO ve Giresun Valiliği işbirliğinde yapılan program doğrultusunda, fındık işçilerine eğitim, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmetleri verileceği, çocuklara kırtasiye desteği sağlanarak, eğitimler verileceği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete