GÜNDEM

BATMANLI MİNA, ERDOĞAN AMCASINA SESLENDİ

Batman’da Nörofibrom (NF1) Hastası 7 yaşındaki Mina Türe, Amca diye seslendiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

BATMANLI MİNA, ERDOĞAN AMCASINA SESLENDİ
21-01-2021 19:27
Google News

 

HASTALIĞIN İLACI, GEÇEN YIL BULUNDU
Batman’da 3 çocuklu Türe Ailesinin en küçük çocuğu olan Mina’nın yüzünde 5 yıl önce şişlik oluşmaya başladı. Zamanla büyüyen kitle, ailesini kaygılandırdı. Geçtiğimiz yıl farklı okullarda kantincilik yapan ancak bu yıl işsiz kalan Baba Seyithan Türe, kızını Ankara ve İstanbul’daki hastanelere götürdü. Yapılan tetkiklerde Mina’ya NF1 hastalığı teşhisi kondu. 

HASTALIĞIN İLACI, GEÇEN YIL BULUNDU AMA ÇOK PAHALI
Tedavisi olmayan hastalık aileyi karamsarlığı sürüklerken, 2020 yılında Amerika’da bu hastalığın ilacı bulundu. Türe Ailesi, 5 Milyon TL’ye piyasaya sunulan selumetinib (2x25 ml) ilacı temin edemediği için ikinci kez hayal kırıklığı yaşadı.

ERDOĞAN AMCASINA SESLENDİ
Beşevler Mahallesi Komando Caddesi Yeşil Mar yanındaki evlerinde ziyaret ettiğimiz 7 yaşındaki Mina, Amca diye seslendiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Yüzünün normale dönmesini ve arkadaşlarıyla oyun oynamak istediğini söyleyen Mina Türe “Arkadaşlarımın yanına gidemiyorum. Yüzümdeki şişliğin gitmesini istiyorum. Erdoğan Amca, bana yardımcı olur musun?” dedi.

YÜZÜNDEKİ KİTLE, İLAÇLA KÜÇÜLECEK
Baba Seyithan Türe “İmkânım olsaydı asla yardım çağrısı yapmazdım. Tek estiğim, kızıma bu ilacın temin edilmesi. İlaç temininden sonra kitle, yüzde 80 azalacak. Sonra bir operasyonla o kitle alınacak. Tek isteğim kızımın hastalığının tedavi edilmesi” dedi. Aileye, 0543 273 47 59 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete