GÜNDEM

BATMANLI MUCİTTEN “PROJEMİ DHMİ SAHİPLENDİ” İDDİASI!

Batmanlı Mucit, havaalanları için geliştirdiği güvenlik sistemi projesini, Devlet Hava Meydanları (DHMİ) Genel Müdürlüğünün sahiplendiğini iddia etti.

BATMANLI MUCİTTEN “PROJEMİ DHMİ SAHİPLENDİ” İDDİASI!
31-08-2016 20:27
Google News

Daha önce kuyumcu ve banka soygunlarına karşı güvenlik sistemi icat eden Batmanlı Mucit Abdurrahim Suçin, hava alanları için de güvenlik sistemi geliştirdi. Suçin, bombalı saldırılara karşı geliştirdiği sistemi, devlet yetkilileri ile paylaşmak istedi. DHMİ Koruma Müdürlüğünü aradığını söyleyen Suçin, güvenlik şefine sistemle ilgili gerekli bilgileri verdiğini aktardı. Sistemin, kendisinden habersin hayata geçirildiğini belirten Suçin, projenin başkaları tarafından sahiplendiğini ileri sürdü.

“FİKİR BABASI BENİM AMA BENİM HABERİM OLMUYOR”

Son aylarda havalimanlarında meydana gelen bombalı saldırılar nedeniyle güvenlik sistemi icat ettiğini anlatan Suçin “Patent başvurum, 2 yıl süreceği için beklemek istemedim. Bir an önce devlet büyüklerimle paylaşmak için Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğünü aradım. Daha sonra Hava Meydanları Koruma Müdürlüğünü arayarak projemi anlattım. Güvenlik şefi, sistemle ilgili detaylı sorular sordu. Kişisel bilgilerimi alıp dönüş yapacağını söyledi. Darbe girişimi olunca randevuya gidemedim. 23 Ağustosta bir gazetede THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın benden bahseden yazısını okudum. Bu sistemi kuracaklarını söylemiş. Projenin fikir babası benim ama haberim yok. Bunu kendilerine mal etmek için uğraşıyorlar” dedi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı ve Başbakana seslenen Suçin, icadına sahip çıkılması ve destek verilmesini istedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete