GÜNDEM

BATMANLI MÜHENDİS’TEN ÖNERİLER…

Batmanlı Mühendis M. Zeki Taş, sosyal medya hesabı üzerinden 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili yaptığı yorumda, önemli eksikliklere dikkat çekti.

BATMANLI MÜHENDİS’TEN ÖNERİLER…
05-06-2017 20:46
Google News

 “BATIRAMAN PİKNİK ALANINA TELEFERİK KURULABİLİR”

Kent sorunlarının, o kentte yaşayan insanları mutsuzluğa ittiğini belirten Taş “Esentepe ve Yaşar Kemal Kent Ormanlarının halkın ihtiyacına yönelik projelendirilerek yakın zamanda yapımına başlanıyor olması sevindiricidir. Bu iki mega proje, Batman’a ciddi anlamda nefes aldıracaktır. Batıraman ve Batman Çayı kenarında iyi projeler uygulanabilir. Batıraman Piknik Alanı Projesi en az 250 bin metre karelik alanda kurulmalı, içinde mescit tuvalet, çeşme, şelaleler, mangal ocakları yapılmalı, doğal dokuyu bozmadan ağaçlandırılmalı ve üstü kapalı piknik masaları konmalıdır. Teleferik dahi yapılabilir. Doğal yürüyüş parkurları (patika yol) olmalı, gece aydınlatılmalıdır. Etrafı güvenli telle kapatılmalıdır. Girişte güvenlik kulübesi olmalı, giriş yapan araçlardan düşük bir giriş ücreti alınabilir. İçerde güvenlik, temizlik ve bahçıvanlık işini yapan görevliler olsun” dedi.

PLAJ İÇİN DENİZ ŞART DEĞİL

Batman Çayı Piknik ve Plaj Alanı Projesiyle ilgili de önerilerde bulunan Taş “Plajımızın olması için illaki bir denizimizin olması mı gerekir? Bence yeterli suyun olduğu her yerde bu olabilir. Batman Çayı kenarında en az 150000 m2 bir alanda kurulmalı. Şu anda ıslah projesi devam ediyor. İş artırımına gidilerek çaydan kontrollü su salınarak böyle bir alan oluşturulabilir. Güzel bir sahil kenarı örnek alınarak düzenleme yapılmalıdır. Plajın gerisi piknik alanı olarak düzenlenmelidir. Belli alanlarda su kaydırakları ve su bisikletleri olabilir” ifadelerini kullanarak, yorumunda Batman Belediyesi,Valilik ve ilgili kurumlara seslendi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete