GÜNDEM

BATMANLI MUHTARLARDAN TEK SES

Batman'da üç derneğe bağlı mahalle muhtarları, basın toplantısında bir araya geldi.

BATMANLI MUHTARLARDAN TEK SES
29-03-2021 00:02
Google News

 

Muhtarlar, mahallelerinin sorunlarını iletmek üzere aldıkları randevu taleplerine geri dönüş sağlanamamasından şikayetçi oldu.
Toplantıya Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan da destek verdi. Kentin sorunlarını tek tek sıralayan muhtarlar, randevulara yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, "Bir araya gelmemizin nedeni birlikteliğimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi pekiştirmek ve bu kardeşliğimizi halkımızın yararına kullanmak üzere daha da ileriye taşımaktır. Muhtarlarımız, halkımızın mahallelerine hizmet etmek için seçimle göreve getirdiği kimselerdir. Dolayısıyla halkımız tarafından bizlere sunulan bu makamların hakkını vermek mecburiyetimiz vardır. Biz mahalle muhtarlıklarının bütçeleri, gelirleri ve tüzel kişilikleri olmadığı için mahallelerimizin sorunlarına ilişkin hususlarını, kurumlara taşımak suretiyle çözüme kavuşturmaya gayret eden müesseseleriz. Çünkü halkımızın sorunlarını taşıdığı ilk basamak muhtarlıklardır. Bu nedenle mahallelerimizin taleplerini çözüme kavuşturmak için her yetkiliyle iletişim kurma zorunluluğumuz vardır. Hal böyle iken; mahallelerimizin sorunlarını dile getirmek adına kimi zaman yetkililerden randevu talep etmemize rağmen kimi yetkililer, bu randevularımıza maalesef yanıt verme tenezzülünde dahi bulunmamaktadırlar. Bu durum bizleri hem üzüyor hem de halkımıza hizmet etmekten yoksun bırakıyor" dedi. 
"SİYASETÇİLER SEÇİMDEN SEÇİME BİZİ SORUYOR"
Padir, "Buradan bir çağrımız da siyasetçilere olacaktır. Çok iyi bir siyasetçi muhtarlarla arasını her zaman sıcak tutandır. Oysa baktığınızda, kimi siyasetçilerimiz sadece seçimden seçime bizleri soruyor. Bu durumdan hoşlanmadığımızın bilinmesini istiyoruz. Özellikle büyük şehirlerimizde kimi mahallelerimizin, bazı beldelerden, ilçelerden ve hatta küçük illerden dahi daha fazla seçmeni vardır. Bu nedenle bunca seçmenimizin teveccühlerine mazhar olmak kolay bir şey olmasa gerek
"Muhtarlar halkın içinde ve hizmetinde olanlardır"
diyerek siyasetçilere de eleştiride bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete