GÜNDEM

BATMANLI ÖĞRETMEN; SUÇ VE CEZA’YI KÜRTÇEYE ÇEVİRDİ

Batmanlı Türkçe Öğretmeni Medeni Öğüt, Dünya klasikleri arasında yer alan Fyodor Dostoyevski’nin dünyaca ünlü yapıtı Suç ve Ceza romanını Kürtçeye çevirdi.

BATMANLI ÖĞRETMEN; SUÇ VE CEZA’YI KÜRTÇEYE ÇEVİRDİ
08-09-2020 19:21
Google News


KÜRTÇEYE ÇEVİRDİĞİ İKİNCİ ROMAN
Daha önce de, bir diğer dünyaca ünlü Rus yazar Lev Nikolayeviç Tolstoy'un 'İnsan Ne İle Yaşar' eserini Kürtçeye kazandıran Öğüt bu kez de Fyodor Dostoyevski’nin dünyaca ünlü yapıtı Suç ve Ceza romanını Kürtçeye çevirdi. 

SÛC Û CEZA
1866 yılında yayınlanan, Dünya edebiyatını derinden etkileyen, hukuk ve siyaset başta olmak üzere birçok alana ilham kaynağı olan ve Rus Edebiyatının klasik anlamında ilk büyük ormanı olarak kabul edilen Suç ve Ceza, Kürtçeye çevrilerek Sûc û Ceza ismiyle hazırlandı. Kitabın yakın zamanda raflarda olacağını belirten Medeni Öğüt “2014 yılında Suç ve Ceza eserini Kürtçeye çevirmek için çalıştım. 4 senemi aldı. Düzeltme ve redaktör derken 2019’un başlarına kadar sürdü. 2020 yılında bir yayınevi, kitabı Kürtçeye çevirmeyi kabul etti. Üniversitedeyken bu kitabı okumuştum. Bu eserin kahramanlarının yaşadıkları, onların fakirlikten dolayı bulaştıkları kötü durumlar beni çok etkilemişti. Suç ve Ceza, Rus Edebiyatının başat eserlerindendir. Ben de bu değerli eseri Kürtçeye çevirmek istedim. Bu niyetle çalışmalara başladım ve eser 2020 yılında eseri Kürtçeye basıldı. 632 sayfadan oluşuyor. İnanıyorum ki Kürtler de bu eseri okur” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Asya
Asya 4 ay önce
En iyi Türkçe hocası olabilir canım öğretmenim
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete