GÜNDEM

Batmanlı Sanatçı Yasmin Babat, Kürtçe şarkılarda iddialı

 Batman’ın Kozluk İlçesi’nde 1984 yılında doğan ve 1999 yılından bu yana İstanbul’da yaşayan iki çocuk annesi Yasmin Babat, 15 yaşından beri beste yazarak sanatını icra ediyor.

Batmanlı Sanatçı Yasmin Babat, Kürtçe şarkılarda iddialı
06-09-2023 16:17
BATMAN
Google News

SAHNEYLE İLK KEZ 2006 YILINDA TANIŞTI

Sahneyle 2006 yılında tanışan Babat, 4 yıl boyunca amatör şekilde müzik yaptı. Ailenin baskısı üzerine çok sevdiği müzikten bir süre uzak kalmak zorunda kalan Babat, 2019’da tekrar müziğe döndü. 15 yaşından bu yana beste yazan Yasmin Babat, iki bestesini profesyonel şekilde canlandırdı.

2017 YILINDA KÜRTÇEYE AĞIRLIK VERDİ

İstanbul’da akademik Kürtçe eğitimi aldıktan sonra Kürtçe şarkılar söyleyen Babat, 2023 yılında çocuklarıyla birlikte memleketi Batman’a yerleşti. Batman’da bir yandan tekstil şirketinde yönetici olarak çalışan Babat, bir yandan da müzik çalışmalarına devam etti. Babat, bütün söz ve müzikleri kendisine ait olan 6 eserden oluşan Birîn adlı albümünü yayınladı. Cavit Murtezaoğlu Ses Atölyesinde müzik eğitimi alan Babat, 2022 yılında söz müziği kendisine ait olan iki eserden oluşan Na Na Çû adlı ilk single çalışmasını, A1 müzik etiketiyle dijital platformlarda yayınladı. Babat, konser çalışmaları için Batman’da görüşmelerini sürdürüyor. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?