SPOR

Batmanlı Sporcu kıtalararası yüzdü

Bu yıl 33. Düzenlenen ve Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından Dünyanın en iyi açık su yüzme organizasyonu seçilen Asya’dan Avrupa'ya yapılan tek yüzme yarışına Batmanlı Sporcumuz Fatih Akdağ da katıldı.

Batmanlı Sporcu kıtalararası yüzdü
24-08-2021 08:56
Google News
Asya’dan Avrupa’ya yüzülen tek yarış olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 55 ülkeden 2465 yüzücü Boğaz’da yarıştı. Yarışı 59 dakikalık 18 saniye derecesiyle Fatih Akdağ, 2465 katılımcının yarıştığı erkekler genel klasman 771. oldu. İstanbul Anadolu Yakası Kanlıca İskelesi'nde başlayan 6,5 kilometrelik yarış, Avrupa Yakası’nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona erdi. Triatlon Antrenörü Batmanlı Sporcu Fatih Akdağ “Batman ve kendi adıma bir ilki gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Aralık ayında yakalandığım Covid’ten dolayı 3 ay antrenmanlarıma ara vermek zorunda kalmıştım. Ona rağmen genel klasmanda 00.59.18 sürede tamamlayıp iyi bir dereceyle bitirdim. Kıtalararası yüzme, sporcuların kazanmayı istediği kadar tamamlamayı da hedeflediği zorlu bir yarıştır. Boğaz tarihinin ilk Batmanlı sporcusu olma ayrıcalığını yaşadığım için ayrıca mutluyum” dedi. 
Bu sene İstanbul'da Triatlon gibi büyük bir organizasyonda yer alacak olan Akdağ, Triatlon Akademisi şeklinde bir projeyi hayata geçirmek istiyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete