SAĞLIK

Batmanlı uzmandan uyarı  

Vatandaşlar yaz günlerinin gelmesiyle birlikte fazla kilolardan kurtulmanın yollarını aramaya başladı. Yaz ayında bol su ve kalorisiz içeceklerin içilmesi gerektiğini belirten Batmanlı uzman diyetisyen Muhammed Fatih Meşe, uyarılarını sıraladı.

Batmanlı uzmandan uyarı  
09-07-2023 13:07
09-07-2023 13:09
BATMAN
Google News

Diyetisyen Meşe, sıcak havada hızla kilo vermeye çalışanlara yazın bol sıvı tüketmelerini, güneş altında geçirecekleri zamanı sınırlı tutmalarını ve iyi uyumalarını tavsiye etti. Şok diyet adıyla paylaşılan, kısa sürede kilo verdirdiği söylenen diyet listelerine karşı uyarılarda bulunan diyetisyen Meşe, “Şok diyet uzman kontrolünde yapılmalı. Ağır ve kontrolsüz diyetler; vücudun sıvı-elektrolit dengesini, dolaşım sistemini bozabilir. Uzun süre yapılması ise kalp, böbrek, metabolizma, tiroid ve ruh sağlığı sorunlarına yol açabilir. ‘10 günde 6-7 kilo verdim’ diyen varsa, vücut dengesi de bozulabileceği için endişe duymalı ve ona göre tedbirlerini almalı” dedi.

KIZARTMAYA DİKKAT

Diyetisyen Meşe, “Kızartmalardan uzak dursunlar. Yemeklerini fırında yapabilirler, haşlama ve ızgara da yapsınlar. Akşam yemekleri et ve bulgursa yanında ekmek yemesinler. Zaten bu yemekler ekmeğin de yerini tutuyor. Yaz aylarında vücutta fazla su kaybı olur. Onun için daha çok fazla su içsinler. Eğer su içmezlerse vücutları ağır olur. Vücutları daha çok şişer o şekilde kilo veremezler onun için daha çok su içsinler. Şok diyet ayar kalorimizi azaltırsak bu şok diyete giriyor şok diyet yapanlar. Vücutlarında su kaybı oluyor” dedi.  (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete