HALKIN SESİ

BATMANLILAR, 2018’DEN BEKLENTİLERİNİ SIRALADI

Bu hafta Halkın Sesi Köşemizde, Batmanlıların 2018 yılından beklentilerine kulak verdik.

BATMANLILAR, 2018’DEN BEKLENTİLERİNİ SIRALADI
31-12-2017 18:16
Google News

2017 yılını geride bırakmanın hüznü içerisinde olurken 2018 yılının gelem heyecanını yaşıyoruz. Bu haftaki Halkın Sesi köşemiz için Batmanlılara “2018 yılından beklentileriniz nelerdir?” sorusunu yönelttik. Bakın Batmanlılar 2018 yılından beklentileri belerdir, hep birlikte kulak verelim.

“YENİ YIL KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN”

Yeni yılda kardeşliğin hâkim olmasını isteyen Tahir Çınar,71 yaşındayım. Onlarca yılbaşı gördüm ve geçirdim. Her yeni yıl yepyeni umutlarla birlikte geldi ve geçti. Her yıl olduğu gibi bu yılda kardeşlik, hoşgörü ve dostluk üzerine beklentilerim var. Bu beklentilerimden hiçbir zaman vaz geçmedim ve vaz geçmemde. Elinde sonunda bu ülkeye huzur, güven ve kardeşlik baki olacaktır. Öncelikle yeni yılın ülkemizde bulunan tüm insanlara ve dünyada bulunan tüm insanlığa kardeşlik, huzur ve güven getirmesi temennisinde bulunuyorum. İnsanlar arası ilişkilerin daha sağlıklı ve daha samimi olmasını istiyorum. Artık insanların birbirilerini üzmesine son verelim. Bu dünya hepimize yeter de artar.  İnanın ki kardeşlik duygusunu içtenlikle içimizde yaşattığımızda göreceksiniz ki dünyanın en güzel duygusunun kardeşlik duygusu olduğunu anlayacaksınız. Gördüğünüz gibi yıllar su gibi gelip geçiyor önümüzden. Zaman çok geç olmadan bu bilincin farkına varalım” diye konuştu.

“YENİ YILDA ACILAR SON BULSUN”

2018 yılının tüm insanlık için acıların son bulduğu bir yıl temennisinde bulunan Ahmet Yıldırım,  “Ülke olarak zor ve sıkıntılı bir yılı geride bırakıyoruz. 2017 yılının çok sıkıntılı gececiğini daha o yılın yılbaşında anlamıştık. 2017 yılbaşında ne olduğunu kısaca hatırlayalım. Yılbaşı eğlencesinin yapıldığı bir gece kulübünde bulunan insanlar üzerine yaylım ateş açılmış ve onlarca insan yaşamını yitirmişti. Böyle bir yılın acılarla dolu bir yıl olacağını daha o gece anlamış gibiydik. 2018 yılının geçtiğimiz yıllara göre daha güzel geçmesini temenni ediyoruz. Yeni yılın açılardan arınmış bir yıl olmasını diliyorum. Bu millet çok acı çekti. Bu acıların bir daha tekrar yaşanmaması için toplum olarak birbirimize kenetlenmek zorundayız. Bu kenetlenmeyi başardığımızda acılarda son bulacaktır. Umutlarımız hep yeni yıllarda gerçekleşmesi temennisinde bulunurken bütün Batmanlıların da yeni yılını sizler aracılığıyla kutlamak isterim” diye konuştu.

“GELİR DÜZEYİ ARTSIN”

Batmanlıların gelir düzeyi artmasını dilediklerini belirten İdris Eskin, “Yeni yılın öncelikle insanlar üzerinde iş, aş ve para getirmesi dileğinde bulunmak istiyorum.   2018 yılının gelir adaletsizliğinin son bulduğu insanların refah içinde yaşayacağı bir yıl olmasını istiyorum. Tabi bu söylediklerim hep söylemekle kalıyor. Her yıl buna benzer dileklerde bulunuyoruz. Ama ne yazık ki her yıl aynı sıkıntılar katlanarak gelip geçiyor. Kültürümüzde olmayan bir geleneğe aşırı bağlanmamızdan mı kaynaklanıyor yoksa başka nedenlerden dolayımı anlamış değilim. Biz sadece insanlığın huzur içerisinde yaşamasını isteriz. Batman’ın ara sokakları ve köylere baktığımızda insanların bin bir zorluk içerisinde nasıl geçimlerini sağladıklarını görürüz. Bu insanlarında diğer insanlar gibi iyi bir gelirle geçimlerini sağlamalarını istemek kadar doğal bir şey yoktur. Umarım 2018 yılı bütün bu sıkıntıların son bulduğu ve insanlığın kazandığı bir yıl olur” diye konuştu.

“ÜLKEMDEKİ SAVAŞ YERİNİ BARIŞA BIRAKSIN”

7 yıl önce Suriye’den savaştan dolayı ayrılıp Batman’a sığınan Muhammed Siraç,Yaklaşık 7 yıl önce ülkem Suriye’de çıkan iç savaştan dola orayı terk edip Türkiye’ye ailemle birlikte sığındık. Zor koşullar altında yaşamımızı sürdükten sonra Batman’a yerleştik. Burada az da olsa kendimizi toparlama imkânı bulduk. Yeni yılda bütün bu sıkıntıların son bulduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Ülkemdeki savaşında son bulduğu bir yıl olmasını istiyorum. 2018 yılını ata toprağımızda barış ve huzur içinde geçmesi en büyük arzumuzdur. Türkiye’nin biz Suriyelilere göstermiş oldukları fedakârlıkları asla unutmayacağız. Zor günümüzde bizlere kucak açarak yaramıza merhem oldular. Allah hiçbir millete savaş yaşatmasın. Artık yeni yılın huzura ve barışa vesile olmasını dilerken hayatını kaybeden masum insanlara ise rahmet diliyorum. Sizler aracılığı ile tüm insanlığın yeni yılını kutlar saygılarımı sunarım” diye konuştu.

“YENİ YILDA İŞ-AŞ OLSUN”

2017 yılının beklentileri karşılamadan bittiğini belirten Ahmet Delen, “2017 yılı beklentilerimize cevap vermedi. Her ülke insanı gibi benimde beklentim öncelikle şiddetin olmadığı, siyasi ve ekonomik sıkıntıların yaşanmadığı tüm ülke insanımızın bir birbirini kucakladığı huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yıl olmasını temenni ediyorum. 2018 yılının 2017 yılından daha iyi geçeceğini tahmin ediyorum. Yeni yılda herkesim insanımızın beklentilerine cevap vereceği yıl olması temennisiyle ülke insanımızın sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum. 2018 yılının iş-aş ile dolu geçmesini diliyorum. Şuan da millet olarak en çok iki şeye ihtiyacımız var. Biri kardeşlik, diğeri ise iş-aştır. Bu iki önemli olguyu sağladığımız takdirde milletçe huzura kavuşacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Artık değişim zamanı geldi. Bu değişimi insanların ekonomik refahı ile başlatmak gerekiyor diye düşünüyorum. Tekrar sizler vasıtasıyla tüm Batmanlıların yeni yılını kutlamak istiyorum” diye konuştu.

“YATIRIMLARLA DOLU BİR YIL OLSUN”

Yenil için yatırım temennisinde bulunan Yusuf Tanık, “Öncelikle dinimizde ve kültürümüzde yılbaşı kutlamalarını olmadığını belirtmek istiyorum. Ama küreselleşen dünya ortamında artık tek tip bir gelenek meydana gelmiş durumda. Artık dünyanın öbür ucundaki insan ile bizlerin teknoloji vasıtasıyla kültür transferi oluşmuştur. İyi mi olmuş yoksa kötü mü olmuş varın sizler ona karar verin. Her ne kadar yılbaşı kutlamalarını tasvip etmiyorsam gene de yeni yıldan beklentilerimi sıralamak istiyorum. Öncelikle 2018 yılının Batman için yatırımlarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Kentimize yapılacak her yatırımın insanlık açısından oldukça önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Hiçbir görüş, hiçbir düşüncenin önemi olmadan öncelikle kentimize hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini buradan sizler aracılığıyla dile getirmek istiyorum. Son olarak bütün Batmanlıların 2018 yılının huzurla geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

“İŞSİZLİK SON BULSUN”

Yeni yılda işsizlik oranlarının azalması temennisinde bulunan İzzettin Başaran, “Yeni yılda en başta barış istiyorum. Savaşlar bitsin istiyorum. İşsizlik sorunu, ne yazık ki Batman’ın kanayan bir yarasıdır. Yeni yılda, bu işsizlik sorununun yaşanmamasını diliyorum. Kaptanlığını yaptığımı Batman Belediyesi Yaşam Boyu Engellileri koruma ve spor kulübünün de şampiyon olmasını diliyorum. Takımımızın göstereceği bütün başarıların Batman halkı için oldukça önem atfettiğinin farkındayım. Onun için takım olarak başarıya kilitlendiğimizi buradan belirtmek istiyorum. 2018 yılının güzelliklerle geçmesini temenni ediyor herkesin yeni yılını kutluyorum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete