SİYASET

“Batmanlılar değişim istiyor”

4 gündür bölgede saha çalışmaları yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Aslan ve Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Batman İl Binasında basın açıklaması düzenleyerek gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Batmanlılar değişim istiyor”
07-06-2022 00:14
07-06-2022 00:05
BATMAN
Google News

CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar'ın katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında konuşan İzmir Milletvekili Ednan Aslan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Batman’a geleceğini söyledi. Türkiye'nin 51 ilinde sorunları biliyoruz, çözeceğiz sloganıyla çalışma yürüttüklerini belirten Aslan “Görüyoruz ki Batmanlılarda büyük bir değişim isteği ve heyecanı var. İlk seçimde Batman’daki tablonun çok değişeceğini görüyoruz. Batman petrol üretiminde önemli bir il olmasına rağmen altyapı, hayvancılık, tarım, ekonomi ve tekstil gibi alanlarda önemli sorunlar var. Batman'da 15–24 yaş arası gençlerde işsizlik oranı yüzde 38’lerde. Toplam işsizlik oranı ise 40 bin’lerde” dedi.

“SASON ÇİLEĞİNE SAHİP ÇIKILMALI”

Sason’da üretilen çileğin ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini belirten Aslan “Sason’da üretilen çilek çok kaliteli. Geçen yıl 8-9 lira olan çilek maalesef bu yıl 10-11 liraya alıcı buluyor ama masraflar 4 katına çıkmış. Çiftçimiz gübre atamadığı için yüzde 60'lara varan rekolte kayıpları var. Bir an önce o güzel Sason Çileğinin hem Batman hem de Türkiye için önemli katma değer olan Sason Çileğine sahip çıkılması gerekiyor, oradaki çiftçinin desteklenmesi gerekiyor” dedi.

“13. CUMHURBAŞKANI, BİZİM ADAYIMIZ OLACAK”

Parlamenter sistemi savunan Aslan “Batman'ın, bölgenin, tüm yurttaşlarımızın oylarıyla ilk seçimlerde 13. Cumhurbaşkanı, millet ittifakının adayı cumhurbaşkanı olacaktır. Bizim gönlümüzden geçen aday Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur” dedi.

“YOKSULLUK HER YERDE KOL GEZİYOR”

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösteren Aslan “Daha birkaç gün önce enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK'in makyajları rakamlarına rağmen enflasyon yüzde 73-74 oranında. Ama ne yazık ki ülkeyi yönetenler, bakanlık koltuğuna gelenler, enflasyon hız kesti diyecek kadar aciz durumdalar. Mutfaklar yanıyor, insanlar evlerine ekmek götüremiyor, yoksulluk her yerde kol geziyor ama enflasyon hız kesti diyorlar. Doların 17 lira olduğu, bir çuval un'un 500 lira olduğu bir yerde fırıncı esnafı böyle giderse kapatmak zorunda kalacağını söylüyor. Batman gerçekten desteklenirse bu bölgenin yıldızı olur. O yüzden iktidarın bir an önce Batman'a sahip çıkmasını, Batman'a şaşı bakmayı bırakmasını ve bir an önce var olan sorunlarını da çözmesini bekliyoruz” dedi.

Basın açıklaması, CHP Milletvekillerinin genç üyelere rozet takmasının ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete