GÜNDEM

BATMANLILAR EVLENEMİYOR

BATMANLILAR EVLENEMİYOR

BATMANLILAR EVLENEMİYOR
13-01-2015 19:54
Google News

Halk Sağlığı Laboratuarında kan testi yaptırmak isteyen ancak test cihazı arızalı olduğu için gerekli testleri yaptıramayan çiftler, nikâh işlemlerini ertelemek zorunda kalıyor.

Belde Mahallesi’nde bulunan Halk Sağlığı Laboratuarında kan test cihazı 3 haftadır arızalı olduğu için vatandaşlar kan testi yapamıyor.

Nikâh işlemleri için kan uyuşmazlığı (talesemi) testi yaptırmak isteyen çiftler ise Halk Sağlığı Laboratuarından eli boş dönüyor.  Kan örneklerinin alınmasına rağmen test edilemediğini ve bu yüzden nikâh işlemlerini başlatamadıklarını söyleyen Semra-Fatih çifti “haftalardır laboratuara geliyoruz. Kan örneği verdik ancak bir türlü test sonuçlarını alamıyoruz. Nikâh işlemlerini sürekli ertelemek zorunda kalıyoruz. Test cihazı arızalı olduğu için evlenemiyoruz” dedi.

YENİ BİR CİHAZ BEKLENİYOR

Halk Sağlığı Laboratuarında kullanılmak üzere yeni bir cihaz istettiklerini söyleyen laboratuar personelleri ise “cihaz arızalı olduğu için test işlemlerini yapamıyoruz. Yeni bir cihaz bekliyoruz. Sırada bekleyen onlarca hastamız var. Bilhassa nikâh işlemleri için bekleyen çiftler, her gün buraya uğrayıp sonuçların çıkıp çıkmadığını soruyorlar. Cihazı en kısa sürede yenileyip test işlemlerini ivedilikle sonuçlandıracağız” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete