SİYASET

BATMANLILARIN TALEBİNİ BAKANA İLETTİ

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin manşetinde yer alan “YHT ihalesi, Batman’a kadar uzatılsın” başlıklı haberinden sonra HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan harekete geçti.

BATMANLILARIN TALEBİNİ BAKANA İLETTİ
10-10-2017 19:34
Google News

Milletvekili Aslan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlamak üzere meclise soru önergesi verdi. Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hattı projesine Batman’ında dâhil edilmesini isteyen Aslan, Ulaştırma Bakanı Arslan’a 5 sorudan oluşan soru önergesi sundu. 

BATMAN HALKI ADINA TALEP ETTİ

Kuruluşundan bu yana Batman demiryolu ağında önemli bir yere sahip iller arasında olduğunu hatırlatan Milletvekili Aslan, “Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hattı projesi için ilk adım olarak Malatya-Elazığ Demiryolu alt yapı, üst yapı, elektromekanik etüt proje ve danışmanlık hizmet alımı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılacağı bugünlerde Batmanın da hızlı tren hattı kapsamına dahil edilmesi Batman için hayati bir hizmet olduğu gibi tüm Batman halkı tarafından da talep edilmektedir” dedi.

BATMAN İÇİN 5 ÖNEMLİ SORU

Aslan, tarafından hazırlanılan soru önergesinde, “Bakanlığınızın ulaşım ana planı var mıdır? Var ise ulaşım ana planının detayları nelerdir? Şehirlerarası ulaşımda önem taşıyan ve zamandan tasarruf sağlayan YHT altyapısının, Batman’da da hayata geçirilmesi için bir alt yapı çalışmanız var mıdır? Kuruluşundan bu yana demiryolu ağında önemli bir yere sahip olan ve altyapısı uygun olan Batman’ın Elazığ-Malatya-Diyarbakır YHT ihalesi projesine dâhil edilmemesinin nedeni nedir? Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projesi maliyeti ne kadardır?” soruları yer aldı.  (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete