GÜNDEM

BATSO BİNASI TÖRENLE AÇILDI

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Hizmet Binası, resmi törenle açıldı. Açılış Töreni'ne Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Batman Valisi Hulusi Şahin, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, STK Temsilcileri ve oda üyeleri katıldı.

BATSO BİNASI TÖRENLE AÇILDI
14-12-2021 21:56
14-12-2021 21:58
BATMAN
Google News

BİNANIN ALTINI KIZILAY MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRDÜK

Törende konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin "Sayın Bakan'ımızın ve Başkanımızın ziyaretleri bu soğuk havada bizleri ısıttı. Memlekete, millete ne kadar faydalı iş varsa bu odanın üyeleri yer almıştır. Doğruyu ve hakikati savunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu binanın yapımında İl Özel İdaresi sembolik bir kira talep etmişti. Bizler de odamıza altta kalan bir bölümü Kızılay Kan Bağışı Merkezi yapılması için ricada bulunduk. Herhangi bir kira almadan çok modern bir Kan Bağışı Merkezi yapıldı buraya. Destekleri için Oda Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

"20 MİLYON TL'YE MAL OLDU"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu" Bugün Batman'da BATSO Binamızın ve TOBB Güzel Sanatlar Lisesi'nin açılışı için bir araya geldik. Buraların yapımında emeği geçen Abdulkadir Demir ve Arif Güneş başkanlarıma teşekkür ediyorum. 20 Milyon TL'lik bir yatırımla bu tesisleri Batman'a kazandırdık. Sayın Bakanımız'ın öncülüğünde ordumuz hem içeride hem de dışarıda güvenliğimizi sağlıyor. Onlara sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Uluslararası kuruluşlar tarafından kalite açısından 5 yıldızlı oda olarak tescil edilmiştir BATSO. Aynı zamanda Abdulkadir Demir Başkanımız ile TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu'nda da birlikte çalışıyoruz. Sizlerin taleplerini bizlere iletiyor. Bu kurumlarımızın tekrardan hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"GELİŞEN BİR ŞEHİR GÖRÜYORUZ"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Biz buraya bir kaç sefer gelme fırsatı bulduk ve her geldiğimizde daha da gelişen bir şehir görüyoruz. Bu gelişmede herkesin emeği vardır. Sizlerin buranın evladı olarak, İş adamları olarak yapmış olduğunuz çalışmaların büyük bir payı vardır. 14. İUS Komutanlığı'mızın Sancak Tevdi Töreni için Batman' a geldik. Burada görev yapan arkadaşlarımız sizlerden çok memnunlar. Kendilerini evlerinde hissettiklerini söylüyorlar. TOBB ve oda başkanlarımızın ülke genelinde yaptıkları çalışmalar ile TSK'ne katkıları önemli. Ülkenin güvenliği ve kalkınmasına etkileri vardır Son derece takdire şayan bir durumdur hepinize Batmanlı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Eğitim şart. Açacağımız okullar da bunun önemini gösteriyor. Eğitim alacak gençlerimiz, kişilikli ve kimlikli bir şekilde 84 Milyon vatandaşımızı in tek yumruk olması bakımında önemlidir. TSK olarak asil milletimizden aldığımız güç ve dualarla gece gündüz demeden, karda kışta, zorlu hava ve arazi şartlarında Mehmetçiklerimiz ülkemizde, sınırlarımızda ve ülke dışında haklı menfaatlerimizi korumak için dost ve kardeş ülkelere de yardımda da bulunarak büyük bir güç ve güvenle görevlerine devam ediyor.

PKK ve YPG aynıdır. Bunlar Kürt kardeşlerimizi temsil etmiyorlar. Türkler ve Kürtler kardeştir, aynı ekmeği ve suyu paylaşmışlardır. Aynı şehitliklerde yatıyoruz. Araya fitne ve fesat sokmak isteyenler başarılı olamadılar ve olamayacaklardır. Bir kez daha bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?