GÜNDEM

BATSO’DA NELER OLUYOR?

8 ay sonra yeni başkan ve yönetimini seçmek üzere seçime gidecek olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO)’nda çarpıcı iddialar gündeme geliyor.

BATSO’DA NELER OLUYOR?
11-07-2021 12:26
BATMAN
Google News

 

Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Sarıgül ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Sercan Çılgın “Mevcut başkan, sahte belge düzenleyerek bizi ihraç etti” dedi. İddiaları savcılığa taşıyan Sarıgül ve Çılgın “Batman Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere kurulan mesleki kuruluştur. Üyelerin birbirleriyle olan ilişkilerine dürüstlük ve güven hâkim olması gerekirken Başkan’ın muhalifleri rakip olarak görmesi ve üyeler arasında eşitlik prensibinin gözetilmemesi, Oda’nın kendi içerisindeki yapıyı bozmaktadır. TOBB Kanuna göre alınması gereken kararları odalar kendi bünyelerinde kurulan komiteler ve Yönetim Kurulu organları almaktadır. Batman Ticaret ve Sanayi Odası 7 komiteden oluşmakta olup, her bir komitede 3 üye bulunmaktadır. 4 yılda bir yapılan Batman Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine 8 ay kalmıştır. Mevcut yönetime muhalif olduğumuzu ifade ettiğimiz için birçok yönetim kurulu ve meclis üyesi, habersizce ihraç edilmiştir. Aday olmak isteyen herkesin kendisine göre stratejisi vardır. Ancak bu strateji, hukuki değildir. Usulsüz işlemlerden ötürü Oda Başkanı, meclis başkanı ve oda sekreteri hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Hileli işlemler için İdare Mahkemesinde iptal davası açıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ticaret ve Sanayi Bakanlığına da gerekli idari soruşturmaların yapılması hususunda şikayetlerde bulunulmuştur” dedi.

DEMİR, “KARARI YARGI VERECEK”

Konu hakkında görüş belirtmeyeceğini belirten BATSO Başkanı Abdulkadir Demir “Konu yargıya intikal etmiş bir konu, en iyi kararı yargı verecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete