GÜNDEM

BATSO meclis oylamasında arbede…

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO), 8 Ekim’de 4 başkan adayı ile seçime gitti. 8 Ekim’de yapılan BATSO seçimlerinde 5. grupta oyların eşit çıkması üzerine kura çekimine gidildi.

BATSO meclis oylamasında arbede…
19-10-2022 21:29
19-10-2022 23:02
Google News

Kura çekimi, mavi grubun lehine sonuçlandı. Kura çekimiyle belirlenen Yönetim Kurulu, meclis komitelerini belirlemek üzere dün BATSO binasında oylama yaptı. Oylamada A. Kadir Demir, yeniden BATSO başkanı seçilirken, oylamada kullanılan pusulaların önceden işaretlendiği iddia edildi.

SARI GRUP İTİRAZ ETTİ

“PUSULALARDAKİ ARTI İŞARETİNE İTİRAZ ETTİK”

Baskı hatası ile silik şekilde üretilen 1 oy pusulasının iptal edilmesi ile 5. Meslek Komitesi’nde sarı gurup ve mavi grup berabere kalmış, yapılan kurada ilgili meslek komitesini mavi grup kazanmıştı. Dün yapılan Yönetim Kurulu Başkanı, Üyeler, Disiplin Kurulu ve Genel Kurul Delegeleri Seçiminde ise Abdülkadir Demir’e ait 4 pusulada şaibe olduğu iddia edildi. Sarı Grubun Başkan Adayı Osman Nasıroğlu “Meclis komiteleri seçiminde pusula kâğıtlarında adaylar dışında herhangi bir bilginin olmaması, açıkça okunmaması ve baskı hatasından kaynaklı sarı renkli oyumuz iptal edilmişti. Bugünkü Yönetim Kurulu Seçiminde sandıktan çıkan 4 adet pusulada aday bilgileri dışında işaretlerin olduğunu gördük. Artı şeklinde bir işaretleme yapılmıştı. Seçim Kurulu Üyeleri, işaretli pusulaları değerlendireceklerini ifade edince Abdulkadir Demir ve Ekibi tarafından fiziki saldırıya uğradı. Sandık kurulu başkanının ensesine tokat vuruldu. Sandık kurulu başkanı güvenliği aramak isterken, telefonuna zorla el konuldu. Abdülkadir Demir ve Ekibi, masanın üzerindeki pusulaları dağıtırken sandık başında görev yapan seçim kurulu üyelerine tehdit savurdular. Yaşananları telefon kamerasıyla kayda aldık. Sandık kurulu yetkilileri de şikâyette bulundu. Polis, olaya müdahale etti. Şaibeli oylar iptal edildiğinde 10–7 oyla BATSO başkanlığını kazanmış bulunmaktayım” dedi.

“DEVLET ENSESİNE VURULAN TOKATIN HESABINI SORMALIDIR”

Nasıroğlu “Devlet bunu hesabını sormalıdır, görevi başındaki devlet memuruna hiç kimse saldırıda bulunamaz. Avukatlarımızla Seçim Kuruluna yazılı itirazlarımızı sunduk. Pusulaların sol üst köşesinde açık bir şekilde bir artı (+) işareti söz konusu. Seçim Kurulu’nun şaibelere izin vermeyeceğini ve bunlarla ilgili gerekli incelemeleri yapacağını umuyorum. Çetecilik ve kaba kuvvetin değil, hukuk ve adaletin galip geleceğini umuyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete