GÜNDEM

BATÜ, GELİŞİMİNİ TERCİH KILAVUZUNDA ORTAYA KOYDU

Bugün başlayan ÖSYS tercih işlemleri, 17 Temmuz itibariyle sona erecek.

BATÜ, GELİŞİMİNİ TERCİH KILAVUZUNDA ORTAYA KOYDU
06-07-2014 19:43
Google News

Batman Üniversitesi Fakülteler, Yüksekokullar ve Meslek  Yüksekokullarıyla da tercih kılavuzunda gelişim farkını gösterdi.

21 BÖLÜMLE DİKKAT ÇEKTİ

ÖSYM tercih kılavuzunda 2010 yılında lisans düzeyinde bölüm sayısı 4 olan üniversitede 2014 yılında bölüm sayısının 21’e yükseldiği dikkat çekti. Batman Üniversitesi, bölgede mühendislik bölümleriyle öne çıktı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü yeni açan Batman Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde 5, Teknoloji Fakültesi kapsamında da 3 mühendislik bölümü olmak üzere toplam 8 bölümle tercih kılavuzunda yer aldı. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğine özel yetenekle 50 öğrenci alacak olan BESYO da yeni açılan Spor Yöneticiliğine de 50 kontenjan ayırdığını tercih kılavuzunda duyurdu.

GELECEĞİN TURİZMCİLERİ, ANTİK KENTTE BULUŞACAK

Batman Üniversitesinde öne çıkan bölümlerden biri de Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu oldu. Hasankeyf’te hizmet verecek olan bölüme bu yıl 40 öğrenci alınacak.

FİZYOTERAPİ VE YAŞLI BAKIM PROGRAMLARI AÇILDI

Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bu yıl 2 yeni programla öğrencilerin ilgisini çekmeye hazırlanıyor. Fizyoterapi ile Yaşlı Bakım Programlarının açıldığı Yüksekokulda Fizyoterapi Programı 100, Yaşlı Bakım Programı ise 100 öğrenci alacak.

KOZLUK MYO’DA YAPI DENETİM PROGRAMI

Daha önce Batman Merkez Kampüs’te eğitim veren Kozluk Meslek Yüksekokulu (MYO) bu yıl eğitim faaliyetlerini yeni Kampüsüyle Kozluk ilçesinde sürdürecek. Kozluk Meslek Yüksekokulu, Yapı Denetimi Programıyla ilçeye yeni bir ivme sunmaya hazırlanıyor. Yapı Denetim Programına bu yıl birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplamda 80 öğrenci alınacak.

“HER YIL DAHA FAZLA BÜYÜYORUZ”

Batman Üniversitesinin her yıl daha fazla geliştiğine dikkat çeken Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam “Üniversitemiz her yıl daha fazla büyüyor ve gelişiyor. Yeni kurulan üniversiteler arasında gelişimiyle de dikkat çeken Üniversitemiz bu yıl yeni bölümlerle yüksek öğrenim okumak isteyen gençlere kapılarını açıyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?