GÜNDEM

BAYRAĞI YARIYA İNDİRMEYİ UNUTTULAR!...

BAYRAĞI YARIYA İNDİRMEYİ UNUTTULAR!...

BAYRAĞI YARIYA İNDİRMEYİ UNUTTULAR!...
22-07-2014 20:35
Google News

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı bombardımanın ardından Türkiye’de 3 günlük yas ilan edildi. 3 günlük yas günü dün sabah başlamasına rağmen Batman’da bazı kurum ve kuruluşlar, Türk Bayraklarını yarıya indirmeyi unuttu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nda Filistin halkıyla dayanışma kapsamında tüm yurtta 3 günlük yas ilan edilmesini istedi. Yas ilanıyla birlikte Batman’da bazı resmi kurum ve kuruluşlarda Türk Bayrakları yarıya indirildi. Özel ve resmi kurumlarındaki bayraklar, dün gün boyu yarıya indirilirken, Belediye hizmet binasında ve bazı okullularda ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çekilen Türk Bayraklarının ise unutulduğu ve yarıya indirilmediği görüldü.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bayrakların yarıya indirilmemesine tepki gösteren bazı vatandaşlar “Filistin’de yaşanan insanlık dramına karşı başlatılan ulusal yas, dikkatleri saldırılara ve katliamlara çekmek açısından önemlidir. Ancak Batmanda Belediye binası başta olmak üzere Cumhuriyet Meydanındaki Türk Bayrağının da yarıya indirilmediğini fark ettik. Yetkililerin, 3 günlük yas ilanına uygun davranmasını istiyoruz” dediler. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?