YAŞAM

Bayram’da Hasankeyf’in yüzü güldü

Kurban Bayramı ile birlikte 9 günlük tatili değerlendiren yerli turistler Hasankeyf esnafının yüzünü güldürdü. Hasankeyf, bayram tatili ile birlikte son yılların en yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

Bayram’da Hasankeyf’in yüzü güldü
02-07-2023 13:30
02-07-2023 13:23
Google News

9 günlük bayram tatili nedeniyle Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, tur şirketlerin rotasında yer aldı. İsteyen yerli turistler ve Güneydoğu' ya gezi düzenleyen tur şirketleri Hasankeyf ' e akın etti.

Tur şirketlerinin gezi kapsamında yer alan tarihi ilçede yaşanan hareketlilik, esnafı sevindirirken antik kent Hasankeyf'e gelen yerli ziyaretçilerde artış gözlendi. bayramda yaşanılan yoğunluğu değerlendiren ilçe esnafları, “Bu yıl büyük bir yerli turist akını oldu. Turistlerin gelmesi Hasankeyf halkını memnun etti. Hasankeyf'in yeni yerleşim yerinde taşınan eserleri ve tekne turu ile eski yerleşim yerleri, insanların daha çok ilgisini çekiyor. Hasankeyf, bir cazibe merkezi olduğu için herkesi buraya davet ediyoruz. Taşınan kültür varlıkları; Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Kızlar (Eyyubiler) Camii, minareler ve diğer camiler, yeni Hasankeyf'imizde müzemizle beraber kültürel park olarak çok güzel bir yer” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete