GÜNDEM

BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

Pandemi nedeniyle iki yıldır hayatın durma noktasına geldiği Batman, bayram hareketliliği ile yeniden canlandı.

BAYRAM HAREKETLİLİĞİ
18-07-2021 13:22
BATMAN
Google News

HAYAT DURMA NOKTASINA GELMİŞTİ

koronavirüs salgını nedeniyle iki yıldır kısıtlama ve yasakların uygulandığı Türkiye’de hayat durma noktasına gelmişti. Batman’da da sosyal hayatın kısıtlandığı Batman’da Kurban Bayramı ile birlikte yeniden hareketlilik başladı.

TEMMUZ BAŞINDA KISITLAMALAR KALDIRILDI, BAYRAMLA BİRLİKTE HAREKETLİLİK BAŞLADI

İki yıldır koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlamaların uygulandığı yurtta, bayramlar da yasakların gölgesinde kutlanıyordu. İki yıldır resmi bayramlar gibi dini bayramlar da sokağa çıkma yasakları nedeniyle sönük geçiyordu. 1 Temmuz’la birlikte normalleşme sürecine geçilen yurtta, hayat yeniden başladı. İki yıl sonra ilk defa bu bayramda hareketlilik yaşandı. Batman’da çarşı ve pazarlar, alışveriş yapan ailelerle doldu taştı. İki yıldır kepenklerini kapalı tutan esnafın yüzü yeniden gülmeye başladı.

YETKİLİLER UYARIYOR, VAKALAR ARTABİLİR

Virüs salgını ve delta veryantı riski devam ederken, tedbirsizlik durumunda vakaların yeniden artışa geçebileceği konusunda yetkililer uyarı yapıyor. Bayramlarda temas, tokalaşma ve ev ziyaretlerinin, vakaları arttırabileceğine dikkat çekiliyor. Tedbirlere devam edilmesi ve aşı olunması için her gün yetkili ağızlarca açıklamalar yapılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete