HALKIN SESİ

BAYRAM MI ÖLÜM MÜ?

BAYRAM MI ÖLÜM MÜ?

BAYRAM MI ÖLÜM MÜ?
29-07-2020 16:22
Google News

 

Mübarek Kurban bayramı içerisindeyiz. Halk bayramı yaşamaya çalışıyor. Acaba bu bayram da diğer bayram gibi mi geçecek, yoksa bu bayramda yüzümüz gülecek mi?
Neticede halen gündemden bir türlü düşmeyen corona dalgasından yakamızı silkemedik. Özellikle son haftalarda yaşanan corona virüs ölümleri hepimizi derinden sarsmış durumda. Beklenmedik ölümlerin birbiri ardına sıralanması, akıllarda soru işaretleri doğurmaya devam ediyor. Aldığımız duyumlara göre sayıları hızla artan bu ölümlerin oluş sebebinin, ölüm raporlarında değiştirilmesi dikkatlerden kaçmıyor değil. Neden bu böyle, hepimiz ölüme mi terk edildik yoksa bu işin içinde başka bir şey mi var? Hayırlısı diyelim... 
Maskeli zombiler.
Eskiden olsa maskeli birini görsek, bize çok tuhaf gelirdi. Ama şimdilerde hepimiz birer maskeli zombi olduk. Kime baksam yüzlerde maske, artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Şuan itibariyle maskeli zombiler diye ta bir ettiğimiz bizler yaşamaya çalışmakta ve her türlü tehlikeye karşı sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Ama şöyle bir problemi göz ardı etmemek gerek, bayram alış verişi esnasında oluşan yoğunlaşmada insanımız ne yazık ki sosyal mesafe kuralını delip geçiyor. Peki, kabul bayram telaşı, alışveriş heyecanı belki unutkanlığa sebebiyet verir ama dikkatli olmakta büyük fayda var.
Gidişat nereye doğru? 
Gidişatın nereye doğru gittiği apaçık bellide, neyse biz biraz daha dolaylı yoldan anlatalım. Neticede millet olarak biz toplumsal gelişmeleri süslü cümlelerle anlatmayı hatta tabiri caizse mubala yapmayı çok severiz. Gerçek anlamda gidişatımız hiç iyi değil. Normalleşme süreci dediler, hastaneler corona virüs dalgasından dolup taştı. Eğer bir saptama yapacak olursak geçmiş aylara göre bu virüs dalgasından ölenlerin sayısı geçen aylara göre daha fazla. Ama gelin görün ki hükümet bunu saklama yolunda hala direniyor. Madem öyle bir şey var. Çaresini bulun ki hepimiz rahat edelim. Amaç tüm insanları yok etmekse bilelim, yavaş yavaş ölüme terk edilmek yerine tek celsede yok olalım daha iyi değil mi? 
Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum, eğer gerçek anlamda bu yaşanan lanete çözüm bulunmak istenseydi, daha ilk dalgalanmaya bakıldığında hemen çözülürdü. Ne yazıktır ki böyle bir şey yok... 
Bu dünya var olduğu sürece de böyle devam edecek. Hep üzülen taraf biz olacağız. Hep saltanat kavgaları alacak başını gidecek. Aç kalan aç yatacak. Tok olan tok yatacak. 
Hep bir hastalanma korkusu, insanlığı perişan etti. Her şeye karşı inancımız noksanlandı. 
Şuanda virüs sebebiyle hastanelerde yatan hastalarımız dört gözle iyileşmeyi arzuluyor. Artık daha fazla acı çekmek istemiyorlar. 
Yaradan hepimizi korusun ve yaşamını kaybeden değerli vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. 
Her şeyi bir kenara bırakalım kurban bayramımız güzel geçerde biraz rahat nefes alırız. 
Halkımızın kurban bayramını kutlar, umarım en kısa sürede mutlu sona ulaşırız.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete