GÜNDEM

“BAYRAMI BAYRAM GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Eşi ve 4 çocuğu ile birlikte Seyitler Mahallesi 3061. sokakta harabe bir evde yaşam mücadelesi veren doğuştan yürüme engelli 4 çocuk babası Muzaffer Koç (32) yetkililerden ve hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

“BAYRAMI BAYRAM GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ”
08-07-2015 21:08
Google News

Devletten 3 ayda bir aldığı 850 TL’lik engelli maaşı ve 2 ayda bir aldığı 80 TL’lik çocuk parası ile ailesini geçindirmeye çalışan Koç, 2 odalı evinin tavanlarının günden güne döküldüğünü, yokluk ve sefalet içinde bir yaşam sürdüklerini söyledi. Evinin tadilat masraflarının karşılanması için yetkililere seslenen Koç “2 odalı evimizin tavanı her geçen gün biraz daha dökülüyor. Naylonlarla kapatmaya çalışıyoruz. Evimizde eski bir kanepeden başka bir şey yok.  Evin her tarafını akrep ve fareler sarmış. Evimizin tamir edilmesini istiyorum, çocuklarımla birlikte insan gibi bir yaşam sürmek istiyorum” dedi. Koltuk değnekleri ile yürümekte güçlük çektiğini belirten Koç, akülü engelli aracına da ihtiyaç duyduğunu söyledi.

EVİMDE SICAK BİR YEMEK PİŞMİYOR

Muzaffer Koç’un eşi Ayşete Koç da yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle buruk olduğunu belirterek “Bayram yaklaşıyor, çocuklarıma giydirecek bir kıyafet dahi alamıyorum. Evimizde sıcak bir yemek pişmiyor. Evimiz ahır gibi. Allah rızası için sesimizi duysunlar” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete