YAŞAM

“Bayramın kardeşlik ve dayanışma duygularını arttırmasını diliyorum”

25/26 Dönem AK Parti Mardin Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Ramazan Bayramı’na ilişkin kutlama mesajı yayımladı.

“Bayramın kardeşlik ve dayanışma duygularını arttırmasını diliyorum”
13-05-2021 14:03
MARDİN
Google News

Miroğlu, Kudüs’te yaşananlara dikkat çekerken “Değerli kardeşlerim, hemşehrilerim, Kudüs ve Gazze’nin İsrail devleti tarafından bir kez daha kana bulandığı günlerden geçiyoruz.

Çocuklar ve siviller katledilirken dünya ve bilhassa İslam alemi katliamları durdurmak için maalesef kayda değer hemen hiç bir çaba göstermiyor.

Ateş düştüğü yeri yani Filistinlileri ve Filistin toprağını yakıyor!

Mardin en çok Kudüs’e benzer.

Mardin bu yüzden de Kudüs’ü hakkıyla anlayabilecek insanların yaşadığı bir şehir. Bizler, Filistin halkının acısını ve yasını paylaşıyor ve yüreğimizde hissediyoruz. Bu mübarek günlerde, ülkemizin birliği ve mutluluğu için daha adil, savaşsız, kavgasız bir dünya için, farklılıkları red ve inkar eden değil, zenginlik kabul eden, birbirini anlayan, işbirliği yapan, yardımlaşan milyonlarca insanın yaşadığı bir dünya için hep beraber dua edeceğiz. Allah dualarımızı kabul etsin” dedi.

MAZLUM MİLLETLERE KARŞI SORUNLULUĞUMUZU GÖSTERECEĞİZ

Miroğlu, pandemi nedeniyle zor günlerden geçildiğini hatırlatırken “Değerli hemşehrilerim, pandemi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu.  Hastalığa yakalanmış hemşehrilerimize acil şifa, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Kıymetli Mardinliler’den ricamız, başta Sağlık Bakanlığımız, Valiliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz, belediye başkanlıklarımız olmak üzere, kurumlarımızın uygulamakta olduğu tedbirlere uyulmasıdır.

Değerli hemşehrilerim,

Bayramın kardeşlik ve dayanışma duygularını arttırmasını diliyorum. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı saldırı ve kuşatmaları geride bırakıp, galip geleceğine yürekten inanıyoruz. Türkiye’yi gereksiz gündemlerle ve gereksiz tartışmalarla meşgul edenlerin başarısızlığa uğrayacağına  dair inancımız tamdır. Dini inançları ve tarihimizi kendi siyasi gayeleri için, araçsallaştırmak ve her dinden her dilden insanın yüzyıllar boyunca bir arada ve barış içinde yaşadığı ülkemizin enerjisini lüzumsuz tartışmalar ve beyhude mücadelelerle heba etmek isteyenler muvaffak olamayacaklar. Bayram vesilesiyle ifade etmek isteriz ki,

Büyük bir milli mücadele ve binlerce şehidimizin, gazimizin fedakarlığı sonucu kurulmuş cumhuriyetimizin hepimize ait ortak değerlerini hep beraber korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin bu coğrafyadaki kadim mirasının ve çeşitli milletlerle olan ortak tarihdaşlığımızın ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koymakta, ülkemizin mazlum milletlere karşı görev ve sorumluluklarından kaçınamayacağını dost- düşman herkese göstermektedir. Mübarek kurban bayramı vesilesiyle, şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimizi minnetle anarak, Mardinli hemşehrilerimi hürmetle selamlıyor bayramlarını kutluyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete