GÜNDEM

Bayramınız kemerli olsun denetimi yapıldı

Batman Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından TPAO Bulvarında Kurban Bayramı trafik uygulaması yapıldı.

Bayramınız kemerli olsun denetimi yapıldı
08-07-2022 15:53
08-07-2022 15:56
Google News

Yapılan trafik denetiminde trafik ekipleri tarafından sürücülere Bayramınız Kemerli olsun yazılı broşürler dağıtılarak güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları için gerekenler anlatıldıktan sonra şeker ikramında bulundular.

"SON 1 HAFTADA 20 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"

Yapılan denetimle ilgili bilgi veren Emniyet Amiri Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fatih Karadeniz "Batman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürüyüm. Bu bayramda da vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ailelerine ve sevdiklerine ulaşması için bir takım uygulamalar, bilgilendirme faaliyetleri, farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Bugün de arefe günü olması hasebiyle tekrar trafik yoğunluğumuz arttı. Belli başlı tedbirlerimiz var. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde, herhangi bir kazaya karışmadan, can ve mal kaybına uğramadan hedeflerine ulaşabilmeleri için tedbirler aldık. Bunların başında emniyet kemeri, hız limitlerine uymak ve yola konsantre olarak yol hariç, telefon ve diğer şeylere bakmadan güzel bir şekilde yolda gitmeleri çok önemli. Bunun için bu seneki bayramda motorlarımızı hazırladık. Bu seneki motorumuz: Hız limitlerine uyuyorsanız bayram yolunda her şey yolunda, telefonunuza değil, yola bakıyorsanız bayram yolunda her şey yolunda ve kemeriniz takılıysa bayram yolunda her şey yolunda diye sıraladık. Bizim aldığımız bu tedbirler, önemli ölçüde yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucu meydana geliyor. Maalesef gene son bir haftada 20'e yakın vatandaşımız hayatını kaybetti bu trafik kazalarında. Bu bizim için çok üzücü bir durum. Bunun önüne geçmek, engellemek istiyoruz" dedi.

"KAZALARIN ÇOĞU SÜRÜCÜ KAYNAKLI"

Kazaların genelde sürücüden kaynaklandığını ifade eden Emniyet Amiri Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fatih Karadeniz "Batman özelinde de baktığımızda gerçekten kazaların çoğu ne yazık ki sürücü hatasından kaynaklı. Bu sebeple sürücülerimizden, diğer yolcularımızdan bizim istediğimiz en önemli 3 etmen hız kurallarına riayet etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve yola odaklanarak güvenli bir şekilde araçlarını kullanmaları olacaktır. Maalesef trafik kazaları arttı. Hem Batman Hem de Türkiye genelinde artmış durumda. Türkiye genelinde yüzde 24'e yakın bir artış varken, Batman ili çok şükür yüzde 13 civarında şuan. Batman halkı emniyet kemeri kullanmaya başladı ve bunu özümsedi. İnşallah bu şekilde devam edecek. Biz bu kurallara uyarsak hem bayramda hem sonrasında güvenli bir şekilde trafikte olup, güvenli bir şekilde yola çıkıp istediğimizi yapabileceğiz. İnşallah hem Türkiye genelinde hem de Batman özelinde bundan sonra can kaybı yaşanmayan yılları göreceğiz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete