SASON

BAZ İSTASYONU DEVRİLDİ, KÖYLERDE İLETİŞİM KOPTU

Sason’a bağlı Yücebağ Beldesi ile birçok köyde 17 gün önce sert esen rüzgârla birlikte direkler devrildi. Köylerde iletişim kopukluğu yaşandı.

BAZ İSTASYONU DEVRİLDİ, KÖYLERDE İLETİŞİM KOPTU
27-04-2015 23:41
Google News

Yücebağ ile Aydınlık, Yeniçakmak, Koçkaya, Binekli, Günlüce, Çağlı, Heybeli, Karşıkaya, Uluağaç, Tatlıca, Yümlüce ve Güçbeyli Köylerinde sert esen rüzgârla GSM şirketlerine ait verici direkleri devrildi. Devrilme sonucu onlarca köyde yüzlerce abone telefonsuz kaldı. 17 gündür telefonsuz kaldıklarını belirten Mehmet Çelik “Yetkililer tarafından mağduriyetimizin giderilmesini ve bu problemin çözülmesini istiyoruz. Acil bir olayda kimseye haber veremeyeceğiz. Çünkü bulunduğumuz bölgede cep telefonları çekmiyor” dedi.

KİLOMETRELERCE YOL YÜRÜYORUZ

Bölgelerindeki tek iletişim hattının cep telefonları olduğunu söyleyen Yücebağ sakinlerinden Ömer Şen de “Baz istasyonları devrilmiş, günlerdir iletişimimiz kopuk. Telefon kullanmak istediğimizde kilometrelerce yol gitmemiz gerekiyor. Bu sorunun acilen çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI, TELEKOM’A SESLENDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya da, bölgede yaklaşık bin 500 abonenin mağdur olduğunu belirterek “Halkımızın daha fazla mağdur olmaması için yetkililerin bir an önce devrilen direklerin onarılmasını ve telefon sorunlarının çözülmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete