GÜNDEM

BDP’DE “BÖCEK” ŞOKU

BDP’DE “BÖCEK” ŞOKU

BDP’DE “BÖCEK” ŞOKU
04-12-2014 19:40
Google News

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Siyaset Akademisi Merkezi bürosunda prize yerleştirilmiş halde dinleme cihazı bulundu.

Alınan bilgiye göre, Barış ve Demokrasi Partisi’nin Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan bürosunda görevli partililer bir elektrik arızası nedeniyle prizi kontrol ettiler. Yapılan kontrolde prize yerleştirilmiş halde dinleme cihazını bulan partililer yöneticilere bilgi verdi.

BDP’den tepki

Parti yöneticileri yaptıkları kontrollerin ardından bulunan dinleme cihazı ile ilgili Batman Adalet Sarayı’na gider konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yapılan suç duyurusunun ardından valilik binasında önünde bir araya gelen partililer konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Burada açıklama yapan Parti Avukatı Ayşe Acar Başaran, bulunan dinleme cihazı ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, yapılan bu yasa dışı dinlemenin doğru olmadığını ifade etti.

Partide görevli kişiler tarafından dinleme cihazının bulunduğunu belirten Başaran, “Eğer yasa dışı bir dinleme varsa bunun kimler tarafından yapıldığını öğrenmek istiyoruz. Şahıslar değil mekan dinleniyor bir kişinin konuşması üzerine operasyonlar yapılıyor bu doğru değil. Biz bu konunun en kısa zamanda aydınlanmasını istiyoruz. Arkadaşlarımız prizlerde sorun olduğunu fark edince kontrol çalışması yaptılar bu sırada dinleme cihazı tespit edildi.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?