EĞİTİM

BEBEKTE EK GIDAYA GEÇİŞ NASIL OLMALI?

Batman Medikal Park Hastanesi’nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, bebeklerde ek gıdaya geçiş süreciyle ilgili bilgi verdi.

BEBEKTE EK GIDAYA GEÇİŞ NASIL OLMALI?
12-03-2019 21:38
Google News

 

ANNE SÜTÜ KESİLMEDEN EK GIDAYA GEÇİLEBİLİR

Uzm. Dr. Taşkın “Anne sütü bebek için en ideal besleyicidir. Anne sütü sindiriminin kolay olması yönünden bebeğin gaz sancılarını çok az yaşamasına yardımcı olur. Bebek, mümkünse 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütünün yetersiz olması durumuna karşı,  bebek beslenmesi, ek gıda ile desteklenmelidir. Ek gıdanın partiküllü ve anne sütüne göre daha katı formda olması nedeniyle yutma refleksleri zayıf olan bebek, ek gıdayı yutmakta zorlanabilir. Ek gıdaya geçiş sürecine, günde 1- 2 çay kaşığı ile başlanmalı. Ek gıda ile beslerken bebek mutlaka dik pozisyonda, az miktarda ve dikkatli bir şekilde beslenmelidir.

Ek gıdaya başlandığında bebekte kabızlık olabilir. Bu çok normal bir durumdur. Çünkü katı partiküllü gıdaların sindirilmesi, sıvılara göre daha yavaştır.  Doktorlar annelere ev yapımı yoğurt yapmalarını tavsiye etmektedir. Yoğurt yapımında kullanılacak olan sütün mümkün olduğunca inek sütü olmaması da önemlidir. Yoğurt yapımı için en ideal süt keçi sütüdür. Patates sebzesi hem kışın hem yazın kurtarıcı bir ana sebzedir. Seçilen sebzeler 1 çay bardağı suda haşlandıktan sonra rondodan ya da süzgeçten geçirilerek bebeğe verilebilir” dedi. (Medikal Park Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete