SİYASET

BECERİKLİ “HÜKÜMETİN AÇIKLAMALARI, SORUNU DERİNLEŞTİRİYOR”

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, bölgede yürütülen operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarına ilişkin açıklama yaptı.

BECERİKLİ “HÜKÜMETİN AÇIKLAMALARI, SORUNU DERİNLEŞTİRİYOR”
05-02-2016 19:30
Google News

Türkiye'nin hızla büyük bir kaosa sürüklendiğini belirten Milletvekili Becerikli “Bölgede yürütülen savaş konsepti, birçok kesimden tepki toplarken, Kürt halkının mücadelesi ise direnişe dönüşüyor. Hükümet kanadından, Silopi’yi temizledik, Sur’u Toledo yapacağız, Cizre’yi süpüreceğiz gibi açıklamalar geliyor. Bu tür açıklamalar sorunu çözmek yerine daha da derinleştirmektedir” dedi.

“MÜZAKERE MASASINA DÖNÜLMELİ”

Türkiye halklarının birlikte yaşaması için Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen tecridin kaldırılması ve müzakere sürecine dönülmesi gerektiğini savunan Milletvekili Becerikli “Hiçbir demokratik ve hukuk devleti sorunlara kan davası gibi bakarak intikam peşinde koşmaz. Farklı inançlarla ilgili sorunların çözümü için devlet, demokratik, hukuki ve barışçıl yöntemler izlemlidir. Eğer Sur' da, Cizre'de ve diğer yerlerde öz yönetim ilan edildi, yok efendim hendekler kazıldı barikatlar kuruldu’ diye ağır silahlarla yönelmeyip demokratik çözüm önerileri getirseydi bu kadar sivil yaşamını yitirmezdi” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete