HALKIN SESİ

BEDELLİ ASKERLİK YASASI ÇIKMALI MI?

Gerek sosyal medyada gerekse kamuoyunda en çok konuşulan konuların başında geliyor bedelli askerlik konusu.

BEDELLİ ASKERLİK YASASI ÇIKMALI MI?
30-11-2016 23:53
Google News

Özellikle sosyal medyada binlerce kişi tarafından konuşulan bedelli askerlik meselesi hakkında esnaf, öğrenci, memur ve gazetecilerden görüş aldık. Bakın Batmanlı vatandaşlar, bedelli askerlik konusunda ne düşünüyor?

“ASKERLİK PROFESYONELLERİN İŞİ OLMALI”

Lokanta İşletmecisi Sait Ay, askerlik yapmış olmasına rağmen bedelli askerlik tasarısını desteklediğini belirterek “Askerlik yapmış olmama rağmen bedelli askerlik konusunu destekliyorum. Bu iş artık profesyonellerin işi olmalı. Gencecik çocuklar askerlik yapamaz, bu işi en iyi yapan askerlik yapsın” dedi.

“PROFESYONEL OLMAYANLAR İÇİN ASKERLİK, ZAMAN ÖLDÜRME YERİ

Serbest meslek erbabı Şerafettin Keskin de askerliğin ciddi bir iş olduğunu ifade ederek “Güçlü ordular profesyonel kişilerden oluşur. Ben askerlik yaptım. Bana göre sadece vakit öldürme yeridir. 1 aylık acemi birliği eğitiminin ardından eğitim almış asker oluyorsun. Bir aylık eğitimle bu iş olmaz” şeklinde konuştu.

“ZORUNLU ASKERLİĞE KARŞIYIM”

Zorunlu askerlik durumuna karşı olduğunu anlatan Kunduracı Kadir Memiş “Ben zorunlu askerlik durumuna karşıyım. Bedelli askerliği destekliyorum. Hatta bu durum, sürekli hale getirilmeli. Bu durum hem devlet için hem de gençler için faydalı olacak. Düzenini kurmuş ve ailesine bakmak zorunda olan biri askere nasıl gitsin?” diyor.

“DÜNYA ÜLKELERİ, PROFESYONEL ORDUYA GEÇTİ”

İrfan Ergün isimli vatandaş da profesyonel orduya geçilmesi gerektiğini düşünüyor ve dünya ülkelerinden örnekler vererek “Bu durum dünyanın birçok ülkesinde var. Artık bizim ülkemizde de hayata geçirilmeli. Bedelli askerlik yasasını destekliyorum” dedi.

“BEDELLİYİ HERKES DESTEKLİYOR”

Balık Satıcısı Edip Aydın, bedelli askerlik konusunu desteklediğini ancak gelire göre bir düzenlemenin yapılmasını dile getirerek “Bedelli askerlik konusunu herkes destekliyor. Mantıklı olan da bu zaten. Çünkü her iki taraf ta bu durumdan kazançlı çıkıyor. Gençler askere gitmemek için okullara boşuna para yatırıyor. Bu parayı askere gitmemek için devlete versin. Böylece hem iş hayatından geri kalmasınlar hem de o paralar devletin kasasına girsin” dedi.

“İŞİ OLAN GENÇLER, ASKERLİK MAĞDURU”

Zeki Özmen isimli esnaf, bedelli askerlik konusunu desteklediğini belirterek “İş yeri açan gençler, ekonomiye katkı sunan gençler, mağdur durumda. Bu gençlerin mağduriyetleri giderilmeli. İş yeri işleten ve işçi çalıştıran gençler var. Bu gençler askere giderlerse iş yerlerini kapatmak zorunda kalacak. Bu da ekonomiye olumsu etki eder. Bence bedelli askerlik konusu gündeme gelmeli” açıklamasında bulundu.

“ABİM BEDELLİDEN FAYDALANDI”

Üniversite Mezunu Anıl Uğurlu, abisinin daha önce çıkan bedelli askerlik yasasından faydalandığını ifade ederek “Ben okulu bitirdim. Şuan ufak bir işle meşgulüm. Bedelli askerliğin çıkmasını isterim. Daha önce de çıktı şimdi de çıkmalı. Ordu profesyonel olmalı. Herkes kendi işini yapmalı” dedi.

“İŞİMİ BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise “Bedelli askerlik çıksın. Elde edilen para askerlik yapan kişilere verilsin. Çünkü çok sayıda genç aile kurmuş çocuk sahibi olmuş. Bu kişilerin mağduriyeti acil bir şekilde giderilmeli. Askerlik yapan biri olarak sorunun farkındayım. Ben hayatımın en verimli çağımda askere gitmek zorunda kaldım. Eğer o zaman alınmasaydım bugün çok farklı bir hayatım olurdu. Çünkü o dönem çok para kazanıyordum ve işimi bırakmak zorunda kaldım. İnsanları mağdur etmemeli devlet. Bedelli askerliği gündeme getirmeli” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete