GÜNDEM

BEJAN'IN GALASI YAPILDI

Dünyanın ilk Kürtçe oyunu olan Bejan projesinin ilk galasını Diyarbakır’da gerçekleştirdi.

BEJAN'IN GALASI YAPILDI
27-09-2020 14:08
Google News


BATMANLI FİRMA, DÜNYANIN İLK KÜRTÇE OYUNUNU HAZIRLADI
Galada konuşan proje sahibi Erkam Yazılım Genel Müdürü Behmen Doğu, oyunun tüm Apple Store ve Google Play’den indirilebileceğini söyledi. Kürtçe eğitim setinin satışının 29 Eylül itibariyle www.erkamsoft.com adresi üzerinden sipariş edilebileceğini kaydeden Doğu, Bejan oyuncakların da önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacağını söyledi.

İLK GÖSTERİMDE PANDEMİYE DİKKAT ÇEKİLDİ
Pandemiden dolayı sadece basın mensupları ve şirket çalışanlarının katıldığı gala, projenin ana karakteri olan Bejan’ın Kürtçe ve Türkçe maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarısını içeren animasyon gösterimi ile başladı.

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER
Projenin ilk ayağının ‘Bejan Oyun’ olduğunu söyleyen Doğu, oyunun 2-5 yaş arası çocuklara hitap ettiğini söyledi. Doğu, çocukların oyun ile eğelenerek anadillerini öğreneceğini kaydetti.

TURİSTİK YERLERİ DE TANITACAK
Doğu, “Bejan kızımın adı, anlamı ise ağrısı ve sıkıntısı olmayan demektir. Projenin ismi buradan geliyor. Erkam Yazılım olarak 2 yıl boyunca aktif çalıştık. Elbette ki eleştirilebilecek yönleri olacaktır. Bu eleştiriler bizim için ön açıcı olup dahaya iyisi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Çizgi dizimizde önemli mekan ve yapıtlar göreceksiniz. Mesela Malabadi Köprüsü’nü, On Gözlü Köprü’yü, Diyarbakır Surları’nı, Cizre’deki Kırmızı Medrese’yi, Akdamar Adasını, Van Kalesini, Hasankeyf’i, Zaxo’daki köprüyü, Erbil Kalesini, Konya’daki Mevlana’yı, Galata Kulesi’ni, Çin Seddi’ni, Tac Mahal’i” dedi.  Açılış konuşmasının ardından Bejan çizgi filminin Kürtçe ve Türkçe gösterimi yapıldı.  
Doğu, oyunun tüm Apple Store ve Google Play’den indirilebileceğini söyledi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete