GÜNDEM

BEKİRHAN’A ELEKTRİK VERİLMEYECEK!

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) tarafından Kozluk’un Bekirhan Beldesi’nde elektrik sayaçlarının dışarıya çıkarılmasının kabul edilmemesi üzerine beldenin elektrik enerjisi kesildi.

BEKİRHAN’A ELEKTRİK VERİLMEYECEK!
11-07-2016 21:37
Google News

Kaçak kullanımın önüne geçmek amacıyla elektrik sayaçlarını ev ve işyerlerinin dışına çıkarmak isteyen DEDAŞ personelleri, belde sakinleri tarafından engellenmiş, belde muhtarı ile DEDAŞ arasında yapılan anlaşma gereği, elektrik enerjisinin kesilmesine karar verilmişti.

Anlaşma gereği DEDA Batman İl Müdürlüğü, 350 aboneli Bekirhan Beldesinin elektriğini kesti.

ÇALIŞMALARA İZİN VERİLMEYİNCE KESİLDİ

Kaçak elektriği kayıt altına alabilmek için Kozluk’un 350 aboneli Bekirhan Beldesinde sayaçları yapı dışına çıkarmaya çalışan DEDAŞ ekipleri, engellemelerle karşılaştı. Belde sakinleri, sayaçların dışarıya çıkarılmasına engel olarak elektriklerinin tümden kesilmesini talep etti. Muhtarlar aracılığı ile dillendirilen bu talep, resmi tutanaklarda da yer aldı. Tutanağı hayata geçiren şirket, beldenin elektriğini kesti.

İZİN VERİLİRSE YENİDEN ELEKTRİK VERİLECEK

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileri, uygulamanın mevzuata uygun yürütüldüğüne dikkat çekerek, sayaçların yapı dışına çıkarılmasına izin verilmesi durumunda kayıt dışı kullanımın yüzde 90 dolayında olduğu beldeye yeniden elektrik enerjisi verileceğini duyurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete