EĞİTİM

BEKLEYİŞİN ŞARKISI RAFLARDA

İlk kitabı Mevsim Yas ile edebiyat dünyasına giriş yapan Yazar Mehtap Ceyran’ın merakla beklenen yeni romanı Bekleyişin Şarkısı, raflardaki yerini aldı.

BEKLEYİŞİN ŞARKISI RAFLARDA
18-10-2019 19:37
Google News

 

Batman’ın 1990’lı yıllarındaki karanlık dönemini anlattığı ilk kitabı Mevsim Yas adlı romanıyla edebiyat çevreleri ve eleştirmenlerden olumlu tepkiler alan Yazar Mehtap Ceyran, ilk kitabıyla katıldığı imza ve söyleşi programlarının ardından, ikinci çalışması Bekleyişin Şarkısı adlı romanını da tamamladı. Everest Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan ve kapağı Adnan Elmasoğlu tarafından tasarımlanan kitap, şimdiden ilgi görmeye başladı. İlk romanı Mevsim Yas ile acının kendi dilini yarattığı coğrafyanın resmini cesaretle çizen Mehtap Ceyran, yeni romanıyla başka bir yaranın kabuğunu kaldırıyor. Ceyran yeni kitabının kapağında “Yaralı ağaçların, kirlenen bulutların, gözü çıkarılan kedilerin, evine dönemeyen kemiklerin, yer değiştiren mevsimlerin, adsız sokakların, olmamış şarkıların, sonsuz yalnızlıklarla çevrelenmiş insanların çöle dönen hayatların ve dağılmış bir zamanın da bekleyişin şarkısıdır artık dillerdeki. Aramanın giderek evinin yolunu kaybetmeye, kurtların, çakalların, avcı köpeklerin ayak izlerini takip etmeye ve gitmenin dönmeye dönüştüğü bir labirent” ifadelerine yer veriyor.
ÜZERİ ÖRTÜLMÜŞ MESELELERİ YAZIYORUM
Yazar Mehtap Ceyran, çalışmalarına ve yeni kitabına ilişkin “Toplumdan gizlenmiş, üzeri örtülmüş, unutturulmaya çalışılan bazı meseleleri çalışıyorum romanlarımda. Okurların, hikâyenin nerden geleceğini az çok tahmin ettiklerini sanıyorum. Bu bakımdan yeni romanımın heyecanla karşılanması benim açımdan umut verici. Yazdığım şey bittikten sonra, benden bağımsız hale gelen bir şey çünkü. Onu artık kendi etrafımda değil, hikâyenin etrafında düşünürüm. Bu nedenle okurun tepkisini, kendimden bağımsız olarak gelecek olan hikâyeye duyulan heyecan olarak karşıladım. Bunun bana iyi geldiğini, iyileştirici bir etkisinin olduğunu söylemeliyim” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete