GÜNDEM

BELEDİYE, 62 KM HAT DÖŞEDİ

Batman Belediyesi,2021 yılı ilk yarısında içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu olarak toplam 62 buçuk kilometre hat döşedi.

BELEDİYE, 62 KM HAT DÖŞEDİ
20-06-2021 10:50
Google News

Batman Belediyesi, kent genelinde içme suyu şebekesi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları döşemesi ile şehrin altyapısını baştan aşağı yenileme çalışmalarına devam ediyor. 2021 yılının ilk 6 ayında 27 kilometre kanalizasyon hattı, 2.5 kilometre yağmur suyu hattı ve 33kilometre içme suyu hattı döşeyen belediye, aynı dönem içerisinde insan sağlığına zararlı 5kilometre kanserojen asbestli içme suyu borularını insan sağlığına uygun polietilen PVC borular ile değiştiriyor. 
EKİPLER, YOĞUN ÇALIŞIYOR
Ocak-Haziran ayları arasında toplamda 62 buçuk kilometre hat döşeyen ekipler, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını da birbirinden ayırıyor. Ekipler 5 mahallenin altyapı hattını yenilenirken, Gültepe Mahallesi kanalizasyon hattı döşemesi, Çamlıtepe-2’de 20 bin metreküp ve su kuyuları sahasına da bin metreküp içme suyu deposu yapımı, içme suyu ve kanalizasyon abone bağlantılarının yapımı, kanalizasyon ve içme suyu şebekesi döşemesi, baca yükseltme ve temizleme işleri de devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete