SİYASET

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİNDEN REFERANDUM ÇIKIŞI

“Referandum ile ilgili görev ve sorumluluğum yok”

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİNDEN REFERANDUM ÇIKIŞI
06-04-2017 18:07
Google News

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, TP Kristal Park’ta basın mensupları ile bir araya gelerek, ortaya atılan bazı iddialarla ilgili açıklama yaptı.

“BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL, KAMU GÖREVLİSİYİM”

Sosyal medyada yayılan asılsız haberleri yalanlayan Aksoy “Hassas dönemlerde, bulanık suda balık avlamak isteyenler olacaktır. Ben bir belediye başkanı değilim. Belediye hizmetlerini yerine getirilmek üzere görevlendirilmiş bir kamu görevlisiyim. Siyasal çalışmaların bir parçası olmak zorunda değilim” şeklinde konuştu.  

“REFERANDUMLA İLGİLİ GÖREV VE SORUMLULUĞUM YOK”

Referandum nedeniyle herhangi bir çalışmalarının olmadığını belirten Aksoy “Anayasa oylamasının bütün milletimiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için hayırlı sonuçlar getirmesi hepimizin dileğidir. Halkın iradesinin sandığa yansıması ve güvenli geçmesini diliyoruz. Bunun dışında herhangi bir görev ve sorumluluğumuz yoktur. Belediye hizmetlerinin etkin yürütülmesinden sorumluyuz. Hassas dönemlerde bilgi kirlilikleri yayılabilir. Yayılan bilgi kirliliğinin önüne geçmek için bir araya geldik” dedi.

“İHALE ÇETELERİNE TESLİM OLMAYACAĞIM”

Seçim dönemlerinde fırsatçıların ortaya çıkabildiğini belirten Başkan Vekili Aksoy “Ben kamu görevimi yerine getirirken referandumu bahane eden, bu süreçteki atmosferi bahane eden, bu zemin üzerinde kendi amaçları çerçevesinde yol almaya çalışan, imar usulsüzlerine, ihale çetelerine ve küçük gruplara teslim olmayacağım. Alnım açık ve Allah’tan başka korkacak kimsemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

“PERSONEL REVİZYONUNA GİTTİK”

İçişleri Bakanlığınca görevlendirildikten sonra Belediyede personel revizyonuna gittiklerini belirten Aksoy “Daha önceki yönetimlerde, belediyede kimlerin, ne şekilde, hangi referanslarla işe girdiğini biliyorsunuz. Belediye, paralarını yasadışı örgütlere aktarıyordu. Belediye araçlarını suikast ve bombalı olaylarda kullanmaktan çekinmeyen kişilerle çalışmamız mümkün değildi. Belli bir dengede, kırıp dökmeden personel revizyonuna gittik. Suça karışmayan, kazandığı parayı helal eden, halka hizmet edenlerle çalışmamızda hiçbir sakınca yok. Bin 800’e yakın çalışanımız var. Aralarında, kötü niyetliler olabilir. Referandum sürecinde bazı ayak oyunlarına girebilirler. Akılları sıra bir operasyon yapmak ve süreci etkilemek isteyebilirler. Belediyeye ait halk otobüsüne yapıştırılan referandum afişleri hakkında soruşturma başlattık. Kameralar incelendikten sonra yasal işlem başlatacağız” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete