GÜNDEM

BELEDİYE, BORÇLARINDAN KURTULUYOR

BELEDİYE, BORÇLARINDAN KURTULUYOR

BELEDİYE, BORÇLARINDAN KURTULUYOR
19-01-2015 20:28
Google News

 

Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Eş Başkan Yardımcıları Semra Güneş, M. Ali Nasıroğlu, İdris Ekmen, Nasır Taş ve Aziz Aksın, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

73 AY SONRA BORÇLARIMIZDAN KURTULUYORUZ

Batman Belediye’sinin bütçesine ilişkin bilgi veren Eş Başkan Özdemir, 180 milyon borcun faiz indirimi ile 130 bine düşürüldüğünü, bu borcu ise 73 aylık taksitlerle İller Bankasına ödeyeceklerini söyledi. Özdemir, konuyla ilgili olarak “Tarihi bir fırsat yakaladık. Elektrik borcumuz için Ankara’da İller Bankası’na kredi müracaatı yaptık. Torba Yasa diye borç yapılandırması gündeme geldi. Ancak bunda vadeler kısaydı ve taksitler yüksekti, bütçemizi zorlayacaktı. Gelirlerimizde yüzde 50–60 kesinti yapılacaktı. İller Bankası ile görüştük. Tek kalemde İller Bankası’ndan kredi alıp uzun vadeye yayarak SSK, Dedaş olmak üzere bütün borçlarımızı kapatabileceğimizi gördük. Gelirimizde yüzde 40’ın altında kesinti yapılacak, arazilerimizden hacizler kalkacak, kasamızda para da kalacak. İşlemlere başladık” dedi. Özdemir, ayrıca 10 ayda 23 milyon iç piyasa borcu ödediklerini de sözlerine ekledi.

30 BİN TON ASFALT SERİMİ YAPTIK

2014 yılında Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara değinen Özdemir, Belde, Petrolkent, Petrol, Yavuz Selim ile diğer mahallelerde 75 bin metrekare kilit parke taşı döşendiğini, yine bu mahallelerde 30 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildiğini ifade etti.

ZİLEK’TEN VAZGEÇTİK

Batman Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün (Baski) çalışmalarına değinen ve Zilek Suyu’nu Batman’a kazandırmak için yürütülen çalışmalardan vazgeçildiğini söyleyen Özdemir “Zilek Suyunun Batman’a gelmesi için DSİ’ye 60 milyon TL borçlanacaktık. Üstelik bu suyun kirlenmeyeceğine dair rapor istedik, o raporu da vermediler. Projede, Zilek Suyu’nun baraj suyuna karışıp kirlenme ihtimali yüzde 90 olarak belirtilmişti. DSİ, Zilek Suyunun yanına arıtma tesisi kurmamızı önerdi. Bu tesis 40 milyon TL’dir. Bu kadar masrafı Zilek Suyuna aktaracağımıza Batman Barajına su arıtma tesisi kurup 40 yıl değil 100 yıl boyunca Batman’ın su ihtiyacını karşılamış olacağız. Bu yüzden Zilek Suyu’na imza atmayacağız” dedi.

ULAŞIMDA HAVUZ SİSTEMİNE GEÇİYORUZ

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Eş Başkan Özdemir, minibüslerin havuz sistemi ile otobüslere dönüşeceğini söyledi. Minibüs ve özel halk otobüslerinin daha fazla yolcu almak amacıyla birbirleriyle yarış içine girdiğini ve bunun da bazı sorunlara yol aştığını belirten Özdemir, havuzda toplanan tüm paranın yolcu otobüsünün yaptığı kilometre ve hatta göre sistemde çalışan tüm otobüsler arasında paylaştırılacağını ve bunun da yolcu kapmak için yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldıracağını belirtti.

3. Etap 2016’da Vizyon’da…

Batman Belediyesi tarafından Turgut Özal Bulvarı’nda yürütülen Vizyon Proje’nin 3. etap çalışmaları, 2016 yılında başlayacak.

Belediye, Turgut Özal Bulvarı’nda başlattığı Vizyon Proje ile yol genişletme ve peyzaj çalışmaları yürüttü. Çalışmaların 2. etabını tamamlayan Belediye, 3. etap çalışmalarını 2016 yılına erteledi. Hem bütçe açığı hem de çalışmaların yetişememesi kaygısıyla 3. tap çalışmalarını 2015’te durdurmayı düşündüklerini söyleyen Eş Başkan Özdemir “Vizyon’da 2. etap bitti. Ancak şimdi 3. etap için ihale yaparsak, ihaleler yaza kalacak. Çalışmalar ise kışa aksayacak. 2016 yılında çalışmaları aksaksız bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete